ThePostOnline

Kap daar eens mee Prins Pils!

14-10-2009 14:03

Koningin Beatrix doet er wijs aan voorlopig nog niet af te treden. Ze zou misschien wel willen, ze zou er gezien haar leeftijd zelfs recht op hebben op een prettige, onbezorge oude dag in de bossen van Lage Vuursche, maar zoonlief Wim-Lex, troonopvolger van dienst, is overduidelijk nog niet klaar om zijn ondertussen bejaarde moeder op te volgen. Het moet Beatrix zorgen baren, het diva-gedrag van haar oudste zoon. Botweg gezegd: Willem-Alexander gedraagt zich als een verwend klein kind.

Zou je nog enig begrip kunnen opbrengen voor de kwestie “foto-momentjes”, het verhaal Mozambique is andere koek. Zonder op de details in te gaan, die zijn bij de meeste van u wel bekend, de kroonprins blijkt een vervelend drammertje te zijn, die geen enkel benul heeft van wat er leeft onder zijn “onderdanen”.

Dat is meer dan zorgelijk. Niet alleen brengt hij de premier in een hopeloze spagaat in deze, de schade die toegebracht wordt aan de monarchie zoals wij die nu kennen is vele malen groter. Een schade die op termijn wel eens het einde van de monarchie zou kunnen betekenen. Wat dat betreft zou hij weleens wijlen zijn opa Benno naar de kroon kunnen gaan steken.

CC-foto: FaceMePLS