ThePostOnline

Nicolas et Carla Bruni

02-11-2009 09:46

Jan Peter Balkenende en zijn Bianca een gezamenlijke website? Ik zie het nog niet zo snel gebeuren. Nicolas Sarkozy en zijn Carla Bruni daarentegen staat het très chique: een gezamenlijke site, flamboyant en mondain als ze zijn die twee. De site informeert in de eerste plaats over de goede doelen van de Carla Bruni-Nicolas Sarkozy Foundation. Verspreid over de letters van het alfabet zien we de interesses en bezigheden van mevrouw Sarkozy. Nicolas heeft natuurlijk andere besognes aan zijn hoofd; onlangs was er weer iets met zijn zoon, en hij schijnt niet echt een ami des arts te zijn.

Een presidentsvrouw kan zich natuurlijk geen al te rare fratsen veroorloven; Bruni’s voorkeuren zijn lekker politiek en cultureel correct. Leuk om te weten dat Bob Dylans album Nashville Skyline haar favoriete eilandplaat is. Meer liefde voor de kunst blijkt uit een bezoek aan het Andy Warholmuseum en een ontmoeting met de 98-jarige kunstenares Louise Bourgeois. Toch maar eens de letter ‘P’ aangeklikt. Ah merde, geen woord over Roman Polanski.

Bruni is een hip typje. Haar vriendenkring bestaat uit welgestelde intellectuelen van voornamelijk linkse signatuur. Een van hen is de vader van haar zoontje, filosoof Raphael Enthoven. Grote kans dat Carla zich heeft bemoeid met de benoeming van enkele linkse meneren in de Franse regering. Neem Frederic Mitterand. Voorheen acteur en schrijver, thans minister van Cultuur en Communicatie. Onlangs beijverde Mitterand zich op emotionele wijze voor vrijlating van Roman Polanski. Zelf is de meneer de minister blijkens zijn autobiografie niet ongevoelig voor de jonge herenliefde.

Ach, links zijn gaat niet altijd van een leien dakje (zie ook onder de P van PvdA). Zullen vast fijne gesprekken zijn ’s ochtends aan de table du petit déjeuner tussen Nicolas en zijn Carla. Hij weet nu wel wie Roman Polanski is.