ThePostOnline

Het Klein Dictee der Nederlandsche Taal

19-12-2009 12:35

Onlangs vond de 20e editie plaats van Het Groot Dictee der Nederlandsche Taal, en omdat TED.nl veel betere woorden kent als dan Philip Freriks hebben we zelf een lekker fierce dicteetje in elkaar geschreven. Al zeggen we het zelf! Anywaysssss: vul de 18 ontbrekende woorden in, mail ze naar [email protected] en misschien ben jij de gelukkige winnaar van één van de tien exemplaren van het boek Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse. Spannond? Het is spannond de musical!

In de 2Babes studio stond Babe Gina zich – met een tot dusver slechts voor Wendy van Dijk gereserveerde wanhoop – in de kijker te spelen door haar door Q-koorts gehavende …………., even ………. als ongeïnspireerd te bewegen op de slappe …….. die de DJ draaide.

Haar former-BFF, Babe Rachel zat sinds kort op internetten en had daar, na tot driemaal toe te zijn ………… gelezen dat Gina een carrière als schrijverin ambieerde en zelfs een heus ….. op de markt had geslingerd.

Hoewel haar 140-karakters-tellende debuutroman ………. en zeldzaam overbodig werd genoemd en het vrijwel direct genadeloos was ……… kreeg ‘Gina wil graag opgehaald worden uit Småland’ toch de media-aandacht die het nooit verdiende.

Als de volleerde …….. die ze trachtte te zijn had Rachel onmiddellijk haar ………-riekende ……… voor een draaiende camera geworpen om …. van talent …….. Nederland te vragen wie de nieuwe Babe Gina wilde worden alsookmedetevens hondordduizond knisporonde euro’s te winnen.

Zo was het gekomen dat Gina temidden van een ware Mariska van draai-Kolck van musical B-garnituur nu ………… Ron Link’s en …..-proberende Dewi’s moest ontwijken onderwijl zichzelf heftig ……….. met een – als lipgloss vermomde – textielmarker.

Ze vroeg zich af hoe ze in deze …….-…. … terecht was gekomen totdat Rachel toegaf eigenlijk geen andere tranny te kennen die nepmailtjes zo moeizaam kon voorlezen als zij, wat onkarakteristiek Rob Fruithoffelijk was van haar.

Zo werd een ……….. op het nippertje ongedaan gemaakt en schreef Gina haar facebookstatus-update – die meteen door Rachel ……. werd – met een …. waar Kim-Lian van der Meij nog wat van kon opsteken; ‘helemaal leuk!’, gevolgd door een ‘helemaal leuk: De Musical!’

Dictee bedacht door: Willem Stam. Idee: TED.nl.