ThePostOnline

Lachen met conservatieven (deel zoveel)

25-07-2010 18:46

In het vredige Mason City, Iowa, Verenigde Staten, kwamen de conservatieve zuurbekjes van de plaatselijke teaparty onlangs met iets geheel nieuws: de super-Godwin. Ditmaal was het geen Godwin in geschreven tekst maar in de vorm van een billboard. Ingeklemd tussen Hitler en Lenin prijkt een portret van Obama. Onder alle drie de dictators/democratisch gekozen leiders staat de tekst ‘CHANGE’ met boven Hitler de tekst ‘national socialism’, boven Lenin de tekst ‘marxist socialism’ en boven Obama de tekst ‘democrat socialism’. Ronkende payoff: ‘RADICAL LEADERS PREY ON THE FEARFUL & NAIVE’.

Niet iedereen in het vredige Mason City, Iowa was even gecharmeerd van dergelijke eh…spitsvondige argumentatie en onder protest haalden de zuurbekjes van de plaatselijke teayparty hun super-Godwin weer weg. Onder protest, want ze staan nog altijd volledig achter hun suggestie dat Obama een nieuwe Hitler is.

Poepgooisessies
Het is grappig om te zien hoe de Nederlandse hysterische maar aandoenlijke Godwin-aanvallen op Wilders en de PVV (‘Ziet dan helemaal niemand de gelijkenissen met de NSB? Trekt dan niemand lering uit de geschiedenis?’) verbleken bij de welgemikte poepgooisessies van Amerikaanse republikeinen, Sarah Palin-fans en andere conservatieve, rechtse Joshua Livestro-klonen. Wat dat betreft kunnen we hier nog heel wat geinigs leren van die theeslurpende rednecks in het vredige Mason City, Iowa.

In de Washington Post-column die Dana Milbank schreef over dit Godwinisme staat overigens ook een alinea die minder lachwekkend is. Het zijn niet alleen de gemakkelijke Godwins tegen Obama die worden gebruikt in het publieke ‘debat’, maar ook regelrechte oproepen tot geweld. Zo komt er spoedig een bloedige volksopstand of gewapende revolutie tegen de ‘tirannie’ van Obama/Hitler/Stalin volgens diverse republikeinse cowboys en ook het rechtvaardigen van geweld om bevrijd te zijn van het Obama-juk is tegenwoordig een ‘argument’ in politieke debatten. Ene John Boehner kreeg het zelfs voor elkaar een democraat ‘you may be a dead man’ toe te werpen omdat deze democraat het had gewaagd voor de health care reform plans van Obama te stemmen. Uiteraard was dit niet als dreigement bedoeld: iederéén gaat binnenkort dood dankzij het armageddon dat de democraten over ons hebben afgeroepen met Adolf Obama en zijn verwoestende democratische socialisme. Ofzoiets.

Kijk, daar kunnen zowel Wilders als de JOOP-redactie nog een puntje aan zuigen.