ThePostOnline

Het wordt een spannende week!

28-09-2010 12:00

Het aftellen is begonnen. Nog een goede week en dan is Rutte I een feit. Hoewel… het CDA-congres kon nog wel eens roet in het eten gaan gooien. De partijen zijn zo goed als rond. ‘Bronnen rond Den Haag’ zeggen dat, dus het zal wel zo zijn. Wie zijn wij om te twijfelen aan de deskundigheid van Frits en Ferry, die zitten er immers nooit naast. Bovendien is elke persoon die uren gebiologeerd naar een houten deur kan kijken, per definitie betrouwbaar. Een glazen deur is makkelijk, dat vergt geen inspanning, maar hout, dat is andere koek, dat kost focus en uithoudingsvermogen.

Voordat het feestgedruis echter kan losbarsten, dient eerst het partijcongres van het CDA overtuigd te worden. Dat lijkt een moeilijke opgave, maar is het beslist niet. Gewoon de lidmaatschapskaarten van dissidente CDA’ers ongeldig verklaren en hen de toegang ontzeggen, succes gegarandeerd. Dit concept werpt al jaren zijn vruchten af met dissidente allochtonen en discotheken.

Ego
Het is sowieso bezopen dat het CDA een congres houdt. Wat is daar de toegevoegde waarde van? Om geflipte lui van het kaliber Doekle Terpstra hun five minutes of fame te geven? Doekle, de man die het de afgelopen jaren liet gebeuren dat hogescholen zomaar diploma’s weggaven. Ja, die Doekle heeft recht van spreken… Wat een vent!

Of wat te denken van Wim Aantjes. Aantjes (80+) heeft geen enkele binding met de politiek van anno 2010, maar meent zich wel een mening te moeten aanmatigen over de huidige leiders. Lekker gek laten doen die Wim, maar zeker niet serieus nemen, laat staan uitnodigen op een congres. Iedereen heeft uiteraard recht op zijn of haar mening, maar de een net even iets meer dan de ander.

Vingertjes
Waarom kunnen dat soort mannen nooit hun mond houden en gewoon de richting van de baas volgen? Hak dat opgeheven vingertje er vanaf, stop ze onder de grond voor mijn part, maar geeft deze mensen geen podium om hun irrelevante mening te verkondigen. Men staat er namelijk alleen voor zichzelf, om het oh zo grote ego te strelen. Men lijdt aan het ‘ik ben er ook nog’-syndroom. Dat is niet erg, maar negeren is het beste medicijn, ook voor henzelf.

Enfin, het lijkt er dus op dat we ons kunnen opmaken voor een Kabinet Rutte I (in de volksmond ook wel ‘Bruin I’ getiteld, wellicht vanwege de grote hoeveelheid diaree die dit kabinet ten deel is gevallen). We kunnen ons (bijna) gaan opmaken voor een rechtse zomer en als alles goed uitpakt, profiteert de samenleving er maximaal van en zitten rare snuiters als Van Agt, Lubbers, Terpstra en Aantjes de komende vier jaar weer netjes in hun hok.