Sport

KNVB haat leden

Tags:

Nieuw is het niet. De KNVB en internet, dat is geen gelukkige combinatie. Knvb.nl is waarschijnlijk de brakste site van Nederland en het door Amstel gesponsorde Teamlink is zo mogelijk nog slechter. Nu gaat de KNVB een stapje verder: mensen die wél een goede applicatie maken om wedstrijdgegevens te bereiken, worden bedreigd met juridische stappen. De KNVB haat voetbalamateurs.

Er zijn tienduizenden voetbaltams. Die spelen allemaal in hun eigen krentenbollencompetitie. Al die voetballers willen weten of ze komende zondag wel met elf man zijn. Die willen zo snel mogelijk de uitslagen weten. Een sympathiek bedrijfje maakt daar een iPad-applicatie voor. Opdat je niet met het überbrakke Teamlink hoeft te werken, maar iets hebt dat het doet. De KNVB is eigenaar van die gegevens. Prima, zij organiseren de competitie. Maar het zijn net zo goed de gegevens van ieder KNVB-lid. De KNVB is immers een vereniging. Een vereniging, die leeft bij gratie van haar leden. Dus wat doe je als je leden iets met hun eigen gegevens willen doen, iets wat het voetbalplezier alleen maar groter maakt? Verbieden.

De KNVB is de grootste sportbond van Nederland. Derhalve is het een aantrekkelijk partij voor sponsoren. En die mogen best wat terugvragen. Maar Amstelbier heeft blijkbaar wel een enorme zak knaken in de melk te brokkelen. De KNVB kan geen andere manier bedenken om die sponsorbelangen te verdedigen dan door de gegevens van álle wedstrijden, tot en met Afdeling Oost, reserve zevende klasse AH, voor zichzelf (en Amstel) te houden. Met zulke maffiapraktijken snap je niet alleen internet niet, dan heb je een hekel aan je eigen leden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.