ThePostOnline

Winnen van Wilders: geef integratie op

26-11-2010 14:00

Martin Bosma wilde met zijn column afgelopen woensdag de NRC-lezer een spiegel voorhouden. Die lezer zou volgens hem met het hoofd hoog in de multicultiwolken lopen, maar hoedt zich er ondertussen wel voor zijn kinderen (Mees, Anne-Fleur, Emma) naar een zwarte school te brengen. Die brengt hij keurig in zijn bakfiets of “onbespoten Prius” naar een witte school, ook al moet hij daar een paar kilometer extra voor om fietsen of rijden.

Los van het feit dat hij verderop in zijn column weer op de gebruikelijke PVV-wijze doordraaft over de Islam en de linkse elite, vond dat geluid wel degelijk weerklank. Op Welingelichte Kringen, waar de column ook is te lezen, bekende een lezer volmondig zich te herkennen in het beeld dat Bosma schetste, maar dat ze desondanks nog steeds helemaal niets van de PVV moet hebben.

Nette mensen
Laat de gevestigde partijen hier hun lering uit trekken. Als iets duidelijk blijkt uit deze reactie, en overigen van gelijke strekking, dan is het dat ook ‘nette mensen’ toch het liefst uit de buurt van hun allochtone medeburgers blijven, maar zich tevens op geen enkele manier willen associëren met het ‘boeven- en ontuchtclubje’ van Geert. De eerste van de gevestigde partijen die opstaat, en zou zeggen: “Mevrouw, wij begrijpen u, ook wij willen onze kinderen niet op een zwarte school”, kan onmiddellijk op een grote electorale aanwas rekenen.

Er valt voor de gevestigde partijen veel winst te behalen als ze hun gehamer op integratie en solidariteit eens lieten varen. De gemiddelde Nederlander gelooft er allang niet meer in. En voor zover ze er wel in geloven, zijn slechts weinigen bereid er offers voor te brengen. Niemand wil een taalachterstand voor zijn kindje riskeren omwille van de integratie. Niemand wil dat zijn zoontje eventueel een ‘kut-marokkaantje’ als vriendje krijgt omdat ‘Nederland er voor iedereen moet zijn’. Uiteindelijk wil iedereen zijn kindje het liefst op een witte school, waar al die andere pappa’s en mamma’s ook blank zijn, en allemaal braaf het NRC of de Volkskrant lezen. De segregatie nemen ze dan wel voor lief. Veel last hebben ze er sowieso al niet van.

Oproep
Ja, lastig wordt het als ze vanwege een of ander gemeentelijk postcodebeleid zich genoodzaakt voelen om naar een blankere wijk te verhuizen als ze hun kinderen toch op een witte school willen. En beschamend wordt het voor ze, als ze zich uiteindelijk toch gedwongen voelen om maar op de PVV te stemmen, en zich daarmee ook affiliëren aan al die overige PVV-crap. Aan de opgeklopte islamofobie, aan het stompzinnig nationalisme, aan het gedweep met Israël, aan de provinciale dommigheid van de gemiddelde PVV-stemmer, aan de hypocrisie, en aan al die andere zaken die te gênant zijn om mee geassocieerd te worden.

Dus Pechtold, Halsema en al die anderen, call it a day. Het wordt tijd om nu eens niet meer aan de allochtoon, maar aan jullie zelf te denken. Het beste wapen tegen Wilders is het integratie-ideaal opgeven, en al die keurige blanke burgers te respecteren en tegemoet komen in hun allochtonen-allergie. Slaan jullie die weg in, dan zal Wilders snel dalen in de peilingen en zullen jullie stijgen.