ThePostOnline

Het kabinet van gekke Henkie

11-02-2011 11:00

Toen Wilders zijn regering influisterde hoe men moest gaan regeren moet er iets misgegaan zijn. Wilders blies in Rutte’s oor  “Let op Henk en Ingrid” en Rutte fluisterde aan Maxime door “Gekke Henkie is dit”.  Nu denkt de ministersploeg dus dat ze een land vol idioten moet bestieren. Dat is iedere vrijdag schateren geblazen in de Trèveszaal.

“Amerika wil graag dat we naar Afghanistan gaan, en ik wil graag een handtekening van Obama voor mijn verzameling, dus ik wil ook dat we naar Afghanistan gaan. Maar ja he, de mensen in het land, die kunnen geen bodybag meer zien.”

“Simpel: de mensen in het land willen meer politie. Dus dan leggen we uit dat we meer politie maken… in Afghanistan. En dat die mensen dan helemaal niet soldaatje gaan spelen dus dat ze dan ook niet in een bodybag terecht komen. Want Afghanistan is hartstikke veilig joh.”

“Daar trappen ze in?”

“Let maar op. En als we dan toch bezig zijn, leggen we ze uit dat we over een jaar in de kennistop 5 staan.”

“Maar we gaan toch een miljard bezuinigen?”

“Nee we gaan een miljard investeren. En dan lossen we ook nog twee miljard aan geldverspilling op! Dat geloven ze, want onze kiezers staan zelf niet in de kennistop 5. Weet je nog, met die agenten?”

“Oh ja, die 3000 agenten die we niet gingen ontslaan en die dan het land veiliger gingen maken. Tjee, dat ze daar instonken zeg.”

“Je vergeet het leukste: van die 3000 agenten die we niet gingen ontslaan gaan er 500 niet meer zorgen voor veiligheid maar voor een aaibaar imago. Niet voor zielige dieren natuurlijk, want dat vindt Henk dan weer niet leuk.”

“Oh nee. Ja, dat had die Thieme wel bijna door. Maar ja die kakelt toch altijd al over de bioindustrie.”

“En Marja, schatje, dat deed je iets te opvallend gisteren hoor, met die zwarte scholen. Als je had gezegd we draaien geldverspillende multicultisubsidies de nek om, dan had iedereen geloofd dat we echt alles aan integratie doen en dan ook nog gratis. Maar dat laten we Gerd morgen wel uitleggen.”

“Oh ja, dat was knap ja. Dat Afghanistan veilig genoeg is voor verwesterde meisjes van veertien, als je je maar een beetje aanpast, net als hier. En dat mensen die hier zijn zich dus juist weer niet aan moeten passen. Hahaha ja, was iedereen weer vergeten dat we al jaren het tegenovergestelde roepen!”

“En weet je nog? Toen  we al die bewezen vriendendiensten beloonden met een stoel in deze zaal en al die vrouwen boos achter hun aanrecht vandaan kwamen omdat we wat rokjes vergeten waren?”

“Oh ja. ‘Het is echt alleen maar kwaliteit hoor! Dit is gewoon de beste ministersploeg!’ Denkt ook niemand meer aan terug, ook niet nu blijkt dat de minister van Buitenlandse Zaken geen buitenlands spreekt en het buitenland niet begrijpt. Haha!”

“Precies, goed zo. Maar we hebben nog veel te leren hoor. Geert ziet een miljoen biddende moslims een week hun leven wagen voor democratie en zegt dan dat democratie en Islam niet samengaan. Gelooft ook iedereen. Henkie kan altijd gekker. “

Wilders fluisterde “Neem mijn kiezers serieus” en Rutte verstond “Neem mijn kiezers bij de neus”.

Laura Menenti heeft liever een regering die haar serieus neemt dan een die haar neemt. Ze dankt Hans van Willigenburg voor de inspiratie.