Voorbij het eigen gelijk
 
 
Cult

Rondje van Pavlov’s blogback

Tags: ,

1. Een Oscar voor Stan Lee Er is een groot probleem bij de Oscars. Ze vergeten de cameo’s! Dat zijn toch wel de kersen op de cinematografische taart. Althans dat vindt Stan Lee (wiki), de striptekenaar die aan de wieg stond van onder andere Spiderman en X-men. Jarenlang duikt hij al op in verfilmingen van Marvel Comics, maar naast wat ‘hee die ken ik!’ en ‘Is dat niet…?’-reacties heeft hij er niet veel voor teruggekregen. Dus gaat hij nu op campagne voor de ‘cameo-artiest’, want zeg nou zelf: een film zonder een cameo is toch dood van binnen? Nuff’ said!

2. Voor goede televisie heb je alcohol nodig
De regie van realityprogramma Secret Story heeft het gratis advies van het publiek ter harte genomen. Omdat geen kip naar het veronderstelde kijkcijferkanon van Net5 keek, heeft die besloten alcohol als hulplijn in te zetten. En terecht. Na twee weken toegekeken te hebben hoe de kandidaten hulploze insectjes uit het zwembad plukten en de vrouwen – inclusief homo Servio – elkaars haar vlechtten, schreeuwde de achterban om alcohol. Inmiddels is er aardig wat afgebekt en staat zelfs de eerste nightcamviezevozelsessie online. Ritmische stootbewegingen onder het IKEA-beddegoed, ingetemd geheig in de richtmicrofoon. Televisie maken, een kind kan de was doen.

3. Ik wil later met keukenspullen auto-ongelukken naspelen
Sommige kinderen weten al vroeg wat ze later willen worden. De een droomt van een avontuurlijk leven als brandweerman, de ander als verpleegster (ikzelf overigens hoopte ooit profvolleyballer te worden. Nooit gelukt). Zo ook met Gary Hecker, die op zijn zestiende al zeker wist dat hij foley-artiest wilde worden. Zeg wat? Foley, de reproductie van dagelijkse geluiden voor de filmmakerij (Wikipedia). Hecker simuleert in een studio met een keur aan huis-tuin-en-keukenmateriaal het crashen van Bentleys en het gegaloppeer van een paarden voor grote filmproducties. Kijkje in de keuken van Hecker.

SoundWorks Collection: Gary Hecker – Veteran Foley Artist from Michael Coleman on Vimeo.

4. Nog één keer lachen met Gaddafi
Hoewel de Libische leider Moammar Gaddafi op dit moment zijn volk afslacht om zijn verkruimelende regime overeind te houden, geeft de excentrieke Arabier ons nog steeds genoeg redenen om met hem de spot te drijven. Iets wat gezien zijn situatie niet lang meer zal duren. Dus laten we nog een keer om hem lachen. Neem bijvoorbeeld zijn onbegrijpelijke speeches die, als ze geremixt en ge-autotuned zijn, alleen maar belachelijker worden. Bekijk de spitsvondige borden die demonstranten in de hele wereld gebruiken om hun ongenoegen met Gaddafi te verwoorden. Grinnik nog één keer mee met The Daily Show om het uiterlijk van de Kolonel en lees op The Spoof de hilarische verhalen achter het nieuws in Libië. Want daarna is het klaar. Gaddafi, het was lachen, maar nu zul je er toch echt aan moeten geloven.

5. Kwadraatkater
Een van de slechts opgevolgde goede voornemens moet wel ‘Ik ga stoppen met drinken zijn’ . Dat geldt ook voor het wolfpack aan idioten dat in The Hangover een meedogenloze kater te verwerken kreeg. Ondanks de wijsheden die ze in het eerste deel hebben opgedaan gaan ze in deel 2 toch weer finaal aan de borrel. Dit maal niet in Las Vegas, maar in Azie. Zet de Lao Whiskey en de Singha pinten maar klaar boys! Op jullie gezondheid!

6. Dokter Do Little
Wat voor seks geldt, geldt niet altijd voor populaire cultuur. Of het nou om Duke Nukem Forever, Sin City 2 of Dr. Dre’s Detox album gaat, bij te lang wachten worden de verwachtingen zo hoog dat het eigenlijk alleen nog maar kan tegenvallen. Met name de Westcoastrapper heeft ons geduld aardig op de proef gesteld. Meer dan 10 jaar heeft de dokter in zijn studio in LA lopen broeden op een nieuwe schijf. Hoewel er nog steeds geen officiele releasedate is, maakt de voormalige Neger Met Attitude ons alvast warm met de videoclip van zijn eerste single, die net zo goed voor korte film had kunnen doorgaan.

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.