Sport

KNVB, steun Blatter niet!

Sepp Blatter staat voor alles wat slecht is, in de wereld in het algemeen en in het voetbal in het bijzonder. Zoals de meeste hoge sportbestuurders is het graaien, graaien, en geen enkele band met supporters of sporters. Voor de Zwitserse FIFA-baas geldt dat dubbel en dwars. Hij staat op het punt woensdag herkozen te worden als voorzitter van de wereldvoetbalbond, terwijl hij het nu zelfs voor FIFA-begrippen te bont heeft gemaakt. Wat doet de KNVB?

Na een knap staaltje machtspolitiek is de tegenkandidaat, de Qatarees Bin Hammam is afgehaakt wegens corruptiebeschuldigingen. Blatter zelf mag gewoon meedoen aan die verkiezing (Vadertje Stalin kijkt jaloers mee op zulke verkiezingen vanuit de hel). Het allerergste is dat alle nationale bonden het gewoon laten gebeuren. Zelfs nette bonden als de KNVB lijken mee te gaan stemmen. Daarmee stemmen ze in met corruptie, machtsmisbruik en misbruik van de sport. Ook de KNVB was, net als alle andere bonden,  niet bereid om de dappere journalist Grant Wahl te steunen, een niet-bobo die president wilde worden om corruptie in het voetbal aan te pakken.

De Zwitser doet zelf natuurlijk alsof er niets aan de hand is. Deze Aleid Wolfsen van het voetbal durft te zeggen “Het voetbal zit niet in een crisis, maar er zijn wel wat problemen die binnen onze familie opgelost worden”. Alleen de Paus en de voorzitter van de machtigste sportbond ter wereld durven zulke woorden in de mond te nemen als iedereen ziet dat er dikke shit is.

Dictator
We hebben het hier niet over een klein spelletje. Voetbal is een wereldwijde megabedrijfstak. Er gaan vele miljarden in om. Niet alleen van dikke sponsors, maar ook van onze belastingcenten. Het gesodemieter met gemeenten die geld geven aan voetbalclubs die spelers gemiddeld €355.000 betalen om te sporten, begint aan de top. Blatter en zijn kliek laten toe dat voetballers straks ergens midden in de woestijn moeten gaan voetballen bij 40 graden . Blatter en zijn kliek laten de handel in jeugdspelers toe. Zij zijn het die eigen rijbanen wilden, een belastingvrij evenement en eigenlijk gewoon een meer dan koninklijke behandeling wilden om in Nederland een paar potjes te gaan voetballen.

Een dictator als Blatter heeft genoeg arme Afrikaanse landen omgekocht om toch wel weer herkozen te worden. Herkozen door een congres waar overigens de grootste Afrikaanse schurkenstaten, Noord-Korea en andere sympathieke regimes gewoon stemrecht hebben. Daar kun je immers ook Nikes verkopen. Daarom moet de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond een statement maken. De KNVB moet, bij monde van voorzitter Michael van Praag, tégen Sepp Blatter stemmen woensdag. Daarmee kan de KNVB laten zien aan de leden van de Nederlandse voetbalbond, aan alle voetballiefhebbers van Nederland en ver daarbuiten, dat er ook nog bestuurders zijn die wél om hun en onze sport geven.

Huub Bellemakers houdt van voetbal, maar haat de Blatters van deze wereld. Soms gelooft hij in e-activism en sowieso moet je alles proberen om Blatter dwars te zitten: Steun de Facebook-cause Steun Blatter Niet.

CC-foto op basis van Wikimedia-commons

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.