Cult

Kijkbuiskansen: Louis Theroux op ritalin, Henry Kissinger

Louis Theroux met ritalin: America’s medicated kids, 22:10 uur, Canvas – De ironische en stoicijnse BBC-held Louis Theroux gaat op bezoek bij ouders van kinderen met aan autisme verwante (ontwikkelings)stoornissen: ADHD, ADD, PDD-NOS. Stoornissen die tegenwoordig uitstekend kunnen worden behandeld met medicatie, zoals bijvoorbeeld ritalin. Maar omdat veel mensen in een psychotische kramp schieten zodra ze de combinatie “medicatie” en “psychiater” horen, is er nog veel onbegrip over en weerzin tegen deze briljante uitvindingen van de farmaceutische industrie. Theroux is zelf overigens onbevooroordeeld en laat behalve kinderen die dankzij medicatie een beter leven hebben, ook kinderen zien waarbij je je kunt afvragen of een gesprekje en wat aandacht op z’n tijd niet heilzamer is.

Sweety. The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric, 23:25 uur, Ned 3 – Krachtige documentaire over de moord op Maja Braderic die door haar eigen “vrienden” werd afgeslacht en in brand gestoken. Met name de groepsdynamiek en de peer pressure blijkt hierin een belangrijke rol te hebben gespeeld.

The Pacific, 21:15 uur, Canvas – Soort van Band of Brothers, ook van Steven Spielberg, maar dan in the pacific alwaar de Amerikanen in WO II vochten tegen de Japanners. Net zo mooi en spannend als Saving Private Ryan en Band of Brothers maar te ver af van de Europese belevingswereld om een kijkcijferhit te worden, zo bleek toen Veronica deze Emmy-award winnaar eerder uitzond. Wellicht dat een herhaling zonder reclameonderbrekingen meer kijkers trekt.

Online: Yes, yes, yes! Henry “Fighting” Kissinger

In The Daily Show ontmoeten we Alex Prud’homme, schrijver van een boek over watermanagment (Prins van Oranje, opletten!). Tevens bespreekt Jon de PMails, de weinig spannende vrijgegeven e-mails van toenmalig gouverneur van Alaska Sarah Palin. Uiteraard neemt hij ook nog zijn vriendje Anthony Weiner op de hak. Er zijn weer nieuwe foto’s van de volksvertegenwoordiger aan het licht gekomen. Stewart verbaast zich vooral over de haarloosheid van Weiner.

Wat ons brengt op Stephen Colbert. De presentator van The Colbert Report praat u even bij over het freestyle kano dansen in zijn nieuwe rubriek The Sports Report. Maar belangrijker: hoofdgast is niemand minder dan Henry Kissinger. De man die samen met Richard Nixon de dialoog startte met Rusland en China en ook nog eens de Vietnamoorlog beëindigde. Kijken dus.

Rest ons een verse Endgame (SO1E13) Linda zit in Finland vanwege een Kijkbuiskansen-symposium en ik weet dus niet wat u verder leuk vindt. Wellicht dat White Collar iets voor u is? Iets met een boef en een FBI-agent. Family Guy is ook altijd leuk. Maar misschien kent u dat al.

Online werd vandaag bezorgd door Bas Paternotte. Linda is gelukkig donderdag weer terug.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.