Voorbij het eigen gelijk
 
 
ThePostOnline

Het ESM-verdrag, wat is dat eigenlijk

Tags: ,

Het European Stability Management-concept, wat houdt dat nou precies in? Eerst stonden de aluhoedjes te gillen, maar langzaam maar zeker begint het ook langs de gewone kanelen binnen te sijpelen dat er wat vreemde haken en ogen aan het verdrag zitten. Het Europese bestuur staat niet bekend om zijn transparantie, dus het kan geen kwaad om dergelijke ontwerpvoorstellen van wat dichter bij in de gaten te houden. Op een referendum hoeven we niet te rekenen en de EU zal in al haar verlangen naar uitbreiding zo veel mogelijk door willen drukken vóór er iets aan de Europese bevolking voorgelegd moet worden, maar dat is des te meer reden voor de gemiddelde burger om zich op de hoogte te stellen van de Europese trekpoppenkast. Want terwijl wij neuzelen over hoeveel extra verkeersdoden de verhoging naar 130 km/u ons gaat kosten, metselen ze in Brussel ondertussen aan een geheim akkoord dat absolute (financiële) macht naar de EU zou kunnen trekken.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.