Voorbij het eigen gelijk
 
 
Cult

Rondje van Pavlov’s blogback

Super Bowl Tim and Eric
De reclames zijn eigenlijk leuker dan die hele Super Bowl. De commercials (overzicht) maken het trage, onbegrijpelijke spel van die Amerikaanse hormonentanks dragelijk. Dat zag het awkward-komische duo Tim en Eric ook in en die besloten hun eigen SB-reclame te maken, uiteraard zoals alleen zij dat kunnen.

http://youtu.be/E2eQVIvagD4

Groundhog Day
2 februari kwam en ging geruisloos voorbij. Maar voor de echte geeks was het natuurlijk een klein feestje om Punxsutawney Phil te zien voorspellen dat het nog zeker zes weken winter zou blijven (video). Ja lieve kijkluisterklik-kinderen vorige week donderdag was het Groundhog Day. Daarom hier een treasure trove aan Groundhog Day-feitjes, waaronder een essay over de werkelijke tijd die Bill Murray in de film vastzit in die Punxsutawney-neese limbo.

Vijf minuutjes Mario spelen
Andrew Gardikis is een baas. Hij speelde eind vorig jaar Super Mario Bros uit binnen vijf minuten, easy as eating pie. In onze tijd deden we er nog een paar uur over. Uitslover. Bekijk hieronder zijn recordgame:

Egypte? Nog lang geen kalifaat
Dat zul je in Nederland niet zo snel meemaken, een oproep voor gebed midden in een debat in de Tweede Kamer. Onze gelovigen houden zich liever bezig met helduivelverwensingen als we op zondag winkelen of het verpesten van schaatspret in de vorm van een zondagse Elfstedentochtboycot. Maar om nu te zeggen dat onderstaande salafist in het Egyptische parlement aantoont dat het land een nieuw kalifaat wordt gaat te ver, kijk maar naar de uitbrander die deze mediageile geloofsbelijder krijgt van de voorzitter, een Moslimbroeder (duiding).

Economieprofessor heeft de oplossing voor de crisis
Dat er wat mis is in de bankensector weten we nu wel na een tigtal crises, de teloorgang van de eurozone en het verdampen van de pensioenen. Maar Anat Admati, economieprofessor aan Stanford, dook pas vrij laat met haar neus in de economieboeken om te onderzoeken waar het misging. Eén zin vatte haar openbaringen samen: “Something is really wrong in banking.” Beluister haar interview met NPR en de oplossingen (meer geld in reserve houden stelletje haaien!) die zij bedacht heeft.

Before and after
“Na het gebruiken van product x voor y uren in z weken zie je er uit als een bruine, geoliede god. Kijk maar naar deze voor en na foto’s.” Meestal lijken de mensen op deze afbeeldingen niet eens op elkaar. Hoe maak je een overtuigende before and after shoot? Een van de magische middelen is in ieder geval chocolademelk. Enjoy!

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.