Voorbij het eigen gelijk
 
 
Cult

Rondje van Pavlov’s blogback

1978
25-5-1977, a day that will live in infamy. De dag dat Star Wars het leven kaapte van miljoenen mannen die woonden in de kelder van hun ouders. De dag dat zelfs eenzame korstige sokken nog eenzamer werden (tot Return of the Jedi natuurlijk – fapseries: een en twee. Want een jaar na de release van A New Hope speelden fans nog wel met zichzelf, maar dan met action figures en niet meer met hun joysticks. En daarover gaat Plastic Galaxy: The Story of Star Wars Toys, die in augustus op DVD uitkomt.

The ass end of the internet
“Welcome to the ass end of the internet.” Veel sites hebben het gezegd, maar er was altijd wel een nieuwe met Santorum bevuilde gierput te vinden op de interwebs. Maar we denken eindelijk het afvoerputje gevonden te hebben; het einde van de beschaving zoals we die kennen. Vergeet Goatse, Tub Girl en Lemon Party. Nu is er John Goodman’s face on animegirls, volgens de maker omdat John Goodman beautiful is. Maar als je ooit nog hentai wil kijken, of de echte onschuldige liefde wilt kennen, kijk dan niet. Consequences will never be the same.

Horrotoscope
Als je het hebt over horrorfilms, denk je als kind uit de jaren tachtig of negentig aan de films van Troma (Blood Junkie, The Toxic Avenger en Redneck Zombies), Bad Taste, Brain Dead en natuurlijk Evil Dead. Laat PFR Studios nu net van die laatste de trailer gerotoscopedhebben. Dikke like!

Vuisten met Breivik
De media kopten maandag met de vuist van Breivik. Die was omstreden, rechts-extremistisch – maar waar kwam het gebaar vandaan? In zijn eigen epistel beschreef hij het als een symbolische groet van de Tempeliersorde. The Lede zocht het even uit en traceerde het onder andere terug naar Spaanse anti-fascisten, Olympische winnaars en Britse communisten. Weten we ook weer wat die kindermoordenaar bedoelde met die vuist. Gelukkig wisten we wel al waar Breivik die kan stoppen.

Dr. Whooves
Na Game of Thrones, The Dark Knight en Scott Pilgrim kon natuurlijk de My Little Pony-versie van Dr. Who natuurlijk niet achterblijven. Presto pasta pesto, hier zijn Doctor Whooves and Assistant:

Geen tijd
Niemand heeft hier tijd voor, maar het kost je maar 1:57 minuten van je leven.

Rondje van Pavlov geeft elke woensdag een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.