Voorbij het eigen gelijk
 
 
ThePostOnline

Het leven van hoofddoekmeisjes

Het leven van een hoofddoekmeisje gaat niet over rozen. Eerder over doornen. 24/7 onderdrukt worden vergt veel van een mens. En hoofddoekmeisjes weten: onder die hoofddoek uit komen lukt – zowel letterlijk als figuurlijk – toch niet. Om alle hoofddoekmeisjes toch een hart onder de riem te steken, staan hier de voordelen van het dragen van een hoofddoek. Lang leve het leven.


1. Moeite besparend

Voor die hoofddoekmeisjes zelf hoeft het niet hoor, dat gekamde haar. Datzelfde geldt voor wassen. De buitenwereld ziet er toch niets van, en het scheelt heel veel tijd. En die tijd kunnen ze beter besteden aan onderdanig zijn aan de mannen in hun omgeving. De dreadlocks die menig hoofddoekmeisje onder haar gewaad bedekt zijn op zijn zachts jaloersmakend te noemen.

2. Kostenbesparend
Shampoo, conditioner, haarmaskers, een haarborstel. Voor hoofddoekmeisjes is dat allemaal niet nodig. En dat scheelt enorm veel geld. Hoewel dat eigenlijk niet veel uitmaakt voor het gemiddelde hoofddoekmeisje, omdat al haar verdiende cente linea recta naar haar vader gaan. Die koopt daar dan bijvoorbeeld enorme huizen mee in Marokko.

Daarnaast is de kans dat een hoofddoekmeisje een boete krijgt nihil. Hoofddoekmeisjes kunnen naar hartenlust zwartreizen, of veel te hard auto rijden zonder gordel. Want als zij gepakt worden volstaat een simpel “Iek niet begrijpe.” De gemiddelde conducteur of politieagent moet dan even slikken, pinkt een traantje weg en loopt door. Wat ons meteen brengt op voordeel 3.

3. Zieligheidsfactor
Hoofddoekmeisjes zijn zielig. En onderdrukt. En ze moeten gered worden. Mensen houden van zielige, onderdrukte meisjes die gered moeten worden. Hoofddoekmeisjes maken nooit oogcontact en kijken meestal naar de grond. Echt zielig.

Gelukkig zijn er veel mensen die denken dat zij de hoofddoekmeisjes kunnen redden. Want hoofddoekmeisjes komen niet voor zichzelf op, dat kunnen ze ook helemaal niet. Jarenlange indoctrinatie en manipulatie van hun mannelijke familieleden heeft van die arme meiden hersenloze vrouwen gemaakt, zonder eigen mening. Echt zielig.

4. Functioneel
Zo’n hoofddoek werkt dus prima als paraplu. Of als zakdoek. En hoofddoekmeisjes hebben die parapluzakdoek áltijd bij zich. Gezien het in Nederland vaker wel dan niet regent is dit een uitkomst. Hoofddoekmeisjes krijgen vaak jaloerse blikken, wanneer zij hun neus snuiten in hun hoofddoek. 

5. Altijd werk
Hoofddoekmeisjes merken weinig tot niets van werkloosheid. Zij zijn altijd en overal meer dan welkom. Werkgevers staan in de rij om een hoofddoekmeisjes aan te nemen. Daarmee tonen ze aan dat zij diversiteit hoog in het vaandel hebben staan. Ieder hoofddoekmeisje dat ergens werkt, is aangenomen om haar hoofddoek. Want hoofddoekmeisjes beschikken niet over andere talenten dan het dragen van een hoofddoek.

N.B. dit hele stuk is geschreven met het idee dat hoofddoekmeisjes überhaupt hoofdhaar hebben. Wat misschien niet eens zo is.

Lamyae Aharouay omschrijft haar grootste hobby als ‘het waarmaken van vooroordelen.’ Daarnaast is ze te huur als excuusallochtoon voor al uw feesten en partijen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.