Voorbij het eigen gelijk
 
 
Cult

Rondje van Pavlov’s blogback

Carice naakt
Laten we elkaar geen mietje noemen. Game of Thrones is cool, maar soms is het toch allemaal een beetje onoverzichtelijk. Ok, Carice van Houten is altijd naakt, dat wisten we al, maar hoe houd je in godsnaam al die andere vrouwen mét kleren aan uit elkaar? Gelukkig bestaat het internet voor handige cheat sheets en recaps van de afleveringen. Als je wil weten hoe het zit met de verschillende geloven (bla bla bla, daar is Carice weer, bla, bla, bla) in de serie dan moet je onderstaand filmpje bekijken waar creator George Martin het even uitlegt:

Why Do They Hate Us?
De Egyptisch-Amerikaanse columnist Mona Eltahawy ondervond in Cairo in november aan den lijve hoe vrouwen er voor staan in het ‘nieuwe’ Midden-Oosten. Voor Foreign Policy schreef zij een essay over “de echte oorlog in het Midden-Oosten”, die tegen vrouwen. Lees het artikel maar vooral ook de levendige discussie in de comments als je de vrouwenstrijd in Egypte tot Saoedi-Arabië wilt leren begrijpen.

Melk en borsten
“My friend had a weird fantasy so we made it a reality.” Damn, melk en borsten, sommigen van ons herbeleefden vrij levendig hun jeugd. Kunst met een grote knop.

Ja hoor, weer een musical
DeJaapbezoekers zullen wel denken, die Pavlovjongens zijn heuse musical-aficionados of op z’n minst een beetje “gay voor Glee“. Niets is minder waar, wij houden niet van musicals. Anders schreven we wel advertorials voor vandenende.DeJoop.nl. Maar dit soort pareltjes kunnen we niet laten gaan, na X-Files: The Musical: Holy Musical [email protected]. G-E-W-E-L-D-I-G, met een beetje zelfspot erbij. Met al dat maillotgeweld, gedans en gezang vragen wij ons wel af, had Fredric Wertham dan toch gelijk?

Nintendo in 3:41 minuten
Voor je geeky art ga je natuurlijk naar Brawl in the Family. Voor hun vierhonderste aflevering maakten zij een overzicht van de geschiedenis van Nintendo. Van The Adams Family tot Zelda. Ze missen alleen de scene waarin je grote broer je niet laat spelen.

Rondje van Pavlov geeft elke woensdag een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.