Voorbij het eigen gelijk
 
 
ThePostOnline

Anarcho-kapitalisme in Amerikaanse politiek

De ‘Themaweek Kapitalisme’ van DeJaap loopt op haar einde, en dus is dit een mooi moment om aandacht te besteden aan een bijzondere vorm van kapitalisme die vooral in Amerika haar weg in het politieke domein heeft gevonden. Maandag werd hier al uitgelegd dat het kapitalisme ingebakken zit in de ziel en het vrijheidsdenken van elke Amerikaan, maar bij de een gaat dat verder dan bij de ander. Zeker de beperkte doch aanwezige populariteit van Ron Paul tijdens de Republikeinse voorverkiezingen dit jaar, laat zien dat het Amerikaanse politieke landschap ontvankelijk is voor kapitalisme in haar meest extreme vorm: het anarcho-kapitalisme. Waar de meeste Europeanen, verspreid over een volledig politiek spectrum, van mening zijn dat staten en overheden van toegevoegde waarde zijn, is dat in Amerika niet altijd het geval.

Lees verder in de WarRoom >>

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.