Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Business

Hooivondsten: Aston Martin DB 2/4


(Foto: Veilinghuis Bonhams via blog.hemmings.com)

Er zou uithuisplaatsing voor edelblik moeten bestaan. Er zijn namelijk auto’s die je niet achter in een hooischuur laat verleppen, liefdeloos negeert op een drassig erf, of, God verhoede ‘wit diëlektrisch materiaal‘ laat verzamelen. Toch gebeurt het. Het overkomt de beste. Zoals deze eerste ‘Hooivondst’ bij Asfalt. De betreffende Aston Martin DB 2/4 uit 1957 had ergens nog mazzel. De DB werd in de zeventiger jaren ten minste nog droog weggezet in een opslag te Malibu, California. Vorig jaar ‘ontdekt’, maar verkocht zoals het uit de schuur kwam. Voor $87.750. Eindelijk gered? Eindelijk aandacht en liefde? Nope. Vorige week zonder sinds de vondst ook maar een steeksleutel of poetslap te hebben gevoeld, weer doorverkocht voor $94.770. Veilinghuis Bonhams hamerde de DB as is vorig jaar af, en herhaalde dit een week geleden. Hopelijk is de nieuwe eigenaar (m/v) deze DB wél waard.

2917 cc DOHC zes in lijn, waar eens 140 pk bij 5500 tpm uit kwam


(Foto’s: Veilinghuis Bonhams)

Dat een verwaarloosde oude Aston Martin nog aardig wat opbrengt zal niemand verbazen. Toch verwacht je de bedragen voor een hoop schroot soms niet. Neem nou onderstaande Mini 850. Toegegeven, wel een Austin Se7en De Luxe. Dus het asbakje is weelderig verchroomd en er zitten decadente matten op de vloer. Doe ’s een gooi?


(Foto: Veilinghuis Bonhams)

Het was wederom onder Bonhams’ hamer. Deze keer in Groot-Brittannië bij het Hendon RAF Museum Collectors Motor Cars event. Daar rekende iemand in april dit jaar £ 40.250 af voor een Mini 850. Ouwe 850s zijn ‘zo gewoon als modder’ zeggen de Britten, maar je komt wel ponden aan als je de eerste bent. Of zoals deze XLL 27, ondanks de nogal droevige gezondheid, de oudste in leven zijnde Mini. De achtste Mini die in 1959 van de band liep, drie maanden vóór de introductie van het model. Als semi-kadaver ben je zo meer waard dan menige klassieke Cooper S in concoursstaat.

Meer klassiek nieuws bij www.hemmings.com

   

Steun direct Michiel Mans

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.