Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
ThePostOnline

De gretige leegte van de VVD

Het CDA is een gezegende partij. Qua Bijbelkennis doet ze al gauw brons na SGP en CU. Niet verkeerd. Maar nu heeft het appèl waarlijk het licht gezien. Schoon gespoeld als een Augiasstal. Opgerot de smurrie en de afscheiding. Inclusief dwarsliggers als Ferrier of Koppejan. We kijken naar Bleker alsof ‘ie vergast in een grijper hangt. Geruimd heet dat in landbouwjargon. Rot op richting Boer Koekoek, naar de vergetelheid van de ponymishandelende quasipoliticus.

Het CDA is nu een herboren partijtje. Fris en frank ChristenUnie-light. Een paar zeteltjes, niet noemenswaardig. Afstand gedaan van de macht en dus per definitie niet gecorrumpeerd. Onomkoopbaar. Niemand geeft er immers nog een cent voor. Zeker de man in bonus Jan Kees de Jager niet. Wat houdt dat eigenlijk in, een relatie met een man? Het voldoet te weten dat Jan Kees rally rijdt. Piloot is zelfs. Meer kan je toch niet verwachten van een bestuurder in een spilpositie. Zelfs de heimelijk rokende onbedaarlijk rechtlijnige Ab Klink kan daar niet aan tippen, en houdt zich wijselijk gedeisd. Neem het maar eens op tegen een superieure, onverslaanbare lijstaanvoerder als Sybrand van Haersma Buma. Favoriet bij per woord afgerekende stukjesschrijvers à la Bert Brussen (vzmh). Waarbij onbezoldigde ondergetekende vanwege vier keer woordwaarde in het niet zinkt: Sybrand van Haersma Buma – what’s in a name? Nothing. But money.

” Er is geen betere manier om het moslimfundamentalisme te bestrijden dan het bevorderen van het welzijn en welslagen van de moslim. “

Verhagen, de beste politicus van zijn generatie: afgevoerd. De mond gesnoerd. De toekomst ligt in het verleden. Niet langer tamboereren wij op de Heilige Geest. De ware christen is een frisse Friese Realpolitiker.

Aal
Dan is er het geheime wapen. Haar naam is Mona. Hoe komen wij als CDA terug op landbouw? Het is eenvouds verlicht: span een Volendamse voor de wagen. Zo heroveren wij Landbouw en Visserij. Mona van de paling. Mona van de haringstand. Aanstonds gelauwerd zal het zijn: Mona in de ridderstand. Nee niks van Haersma Buma, we gaan voor het onnavolgbare traject van de ministeriabele wethouder, de provinciaal met landelijke aspiraties, de locale politicus die Europa op zijn kop zal zetten. Mona, onthoud die naam. Een moedig moederende running mate. Mona van Team Mona, de vrouw van de uroloog.


” De negentiende-eeuwse natiestaat is ten einde. “

Realistische palingvissers, dat zijn we. Let wel: realisten. Geen opportunisten. Daarvoor moet je bij de VVD zijn. In de flank gedekt door D66 (u bent zo’n liberaal van de oude stempel? vooruit, kom maar bij ons) wordt vol ingezet op het inhoudsloze rücksichtslose volksempfinden dat opgeld doet sinds Geert en zijn gebral over kliek en elite. Als Geert werkelijk weet had van de wereld wist ‘ie dat Islam versus het Christendom een kwestie is van geboortecijfers en daarmee van welstand. Er is geen betere manier om het moslimfundamentalisme te bestrijden dan het bevorderen van het welzijn en welslagen van de moslim. Waarom denk je dat die vermaarde vijfde kolone in Israël, de Israëlische arabier, de moslim met het joodse paspoort, zich niet roert? Precies, vanwege zijn eigen welbevinden, de kans van slagen van zijn kinderen.

Uitzichtloos
Nederland is een fictie. We leven in Europa, samengesteld uit regio’s. De toekomst is aan de plaatselijke Mona’s. En hier en daar een Angela. De negentiende-eeuwse natiestaat is ten einde. We leven in een globaliserende wereld die de grimas van de haat inruilt voor de begrijpende glimlach.

” De ware christen is een frisse Friese Realpolitiker “

Het is tijd om Emile Roemer te doen presideren over de abdicatie van de Koningin. Om met Meindert Feddema te spreken: de elite verdwijnt. Niemand minder dan Mark Rutte zal zijn achterban voorgaan.

Een zeteltje of wat. De leegte van de VVD. Het grote gebrek aan ideeën. Idolaat van een Bolkestein of zelfs een Wim Kok. Een vaag gebaar naar een verdwenen verleden. Naar de Eurofielen die het lot van dit land bezegelden toen Geert nog van de VVD was en Rutte werd afgewezen voor een baantje bij een Rotterdams orkest.

Vreemd kan het lopen. Maar gewoon is het nooit geweest. En altijd de les die de onverbeterlijken van de VVD niet willen leren: gretigheid leidt tot leegte.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.