ThePostOnline

Acht redenen waarom Richard de Mos op 50 moet staan

13-07-2012 14:32

1. Duidelijk
Richard de Mos spreekt duidelijke taal: hij vindt kwesties niet ‘afkeurenswaardig’ of ‘hoogst verwerpelijk’. Nee, hij is het gewoon ‘zat’. Richard heeft weinig tekst nodig om uitleg te geven over moeilijke begrippen. Hij zegt gewoon tegen Geert: ’Geen flauwekul, zet De Mos op vijf-nul!’  Om met Bleker te spreken: ‘De Mos heeft tijdens de debatten een duidelijke inbreng, soms prozaïsch’. Het is allemaal heel simpel: ‘biologisch is biologisch’. Om Richard te begrijpen hoef je niet gestudeerd te hebben, al beweren boze tongen dat hij een intellectueel verleden heeft.

2. Constructief
Richard is een constructief Kamerlid. Dit blijkt uit zijn eigen site: En als Hans Wiegel, Joop Atsma én Henk Bleker dit zeggen, dan is het waar.

3. Geen schandalen 
In tegenstelling tot enkele partijgenoten is Richard niet gewelddadig, pist niet in brievenbussen, is geen sympatisant van rechtsextremistische groeperingen en heeft geen drankprobleem. Ja oké, hij is ooit  in opspraak geweest vanwege het verfraaien van zijn CV. Maar dat doen we allemaal wel eens.

4. Grappig
Ook is Richard grappig en origineel. Een begrip als ‘hardleerse allochtone broodgooier’ lijkt zo uit de mond van een cabaretier te komen. Ook het KNMI beschrijven als ‘klimaatalarmisten’ en makers van ‘propagandistische plaatjesboeken’ klinkt komisch. Maar het is toch echt Richard die deze woorden heeft laten optekenen.

5. Echte PVV’er
Richard is een ‘echte’ PVV’er. Niet iemand die boos wegloopt, om zich heen gaat slaan of zich afsplitst als hij zijn zin niet krijgt. Of uit is opzetelroof. Nee, ‘eens een PVV’er, altijd een PVV’er’.

6. Oranje
Richard is bovendien een echte Oranjefan. En een rasoptimist, hoewel hij met de zinsnede ‘De Partij voor de Vrijheid vindt het belangrijk dat de Oranjesupporters komende zomer veilig kunnen genieten van de overwinningen van het Nederlands Elftal’ laat zien dat zijn kwaliteiten niet liggen in het voorspellen van voetbaluitslagen. Alert als deze Oranjesupporter is, waarschuwt hij dat het niet allemaalrozengeur en maneschijn is, daar in Oekraïne’. Richard wil Nederlandse supporters beschermen tegen ‘hotels die in bezit zijn van de maffia’ en ‘onmenselijke omgang met zwerfhonden die er zijn’. Dat hij ook fervent ADO-fan is, is hem bij deze vergeven.

7. Praktisch
Richard is praktisch. Geen eurocrisis en buitenlandse ellendigheid. Nee, een einde aan de CO2-opslag, weg met de windenergie en Matsoe Matsoe moet blijven! Ook voor het dijkenprobleem heeft Richard meteen een praktische oplossing klaar.

8. Echt
Buiten alles is Richard een echt mens. Geen onberispelijk Kamerlid, maar een gewoon iemand zoals u en ik die af en toe blundert, maar te goeder trouw is. ’Hoe kan Richard de Mos het ooit kwaad bedoelen?’

Kortom, bezorg Geert een volle mailbox en zet Richard op 50! Mailen kan via houddemosindekamer.nu