Voorbij het eigen gelijk
 
 
Business

Mijlpaal: zwanger én de machtigste vrouw van Sillicon Valley

Een doldwaze mijlpaal voor het feminisme. De nieuwe CEO van Yahoo is niet alleen vrouw, maar ook nog eens zwanger. Met haar nieuwe topfunctie bij Yahoo wordt Marissa Mayer de twintigste vrouwelijke CEO uit de Fortune 500 en de machtigste dame in Sillicon Valley. Een unicum. Want de 37-jarige draagt ook nog eens een baby in haar buik, zo heeft ze op Twitter laten weten.

In de masculiene zakenwereld is het zeer ongebruikelijk dat een zwangere vrouw überhaupt wordt aangenomen. En op de allerhoogste positie in een bedrijf is het zelfs nog nooit voorgekomen. Het bestuur van Yahoo zegt het echter geen probleem te vinden dat de nieuwe directrice met een zwangerschap aan haar job begint.

Powerwoman
Mayer heeft eerlijk verteld over haar verwachting. Verstandig want voorganger Scott Thompson moest eerder het veld moeten ruimen vanwege een leugen op zijn cv.

Yahoo heeft in de afgelopen jaren al drie CEO’s versleten. En dan zijn de twee interims nog buiten beschouwing gelaten. Na negen weken zoeken was daar dus opeens Marissa Mayer. Deze powerwoman heeft zeker de werkervaring om het kwakkelende internetbedrijf uit het slop te trekken.

Pepsi
De schoonheid is namelijk meer dan twaalf jaar werkzaam geweest bij de veel succesvollere concurrent Google. En niet onverdienstelijk: ze schopte het daar uiteindelijk tot vicepresident en is onder andere verantwoordelijke voor de prettige, functionele lay-out van de online zoekgigant.

Overigens, er zijn meer internationale vrouwelijke topbestuurders die tegelijkertijd moeder zijn, zoals Indra Nooyi van Pepsi, maar die kregen hun kinderen vóórdat ze werden aangenomen. Mayer, die net begint aan haar klus, is voorlopig tot oktober zwanger. Ze is van plan om in totaal maar een paar weken verlof te nemen. Dat betekent dus dat deze knul, die haar man is, de huisvader zal moeten spelen. Arme Zack.

CC Foto: Mrgadget300. Klik voor huge size.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.