Voorbij het eigen gelijk

RSS Nu op PowNed

 
avatar
     
Campus

Fiets naar de Olympische Spelen

Zin in een spontane actie? Morgen vertrekt de Oranje Toertocht, de fietsrit van Utrecht naar de Olympische Spelen en inschrijven kan nog steeds.

De tocht bestaat uit drie etappes van totaal 460 kilometer, deelname kost €895,-

Het programma wordt op de website uitgebreid beschreven:

24 juli – Fietsbeleving in Nederland
Alle deelnemers melden zich deze dag tussen 10.00 en 12.00 uur op P2 van de jaarbeurs Utrecht (Doctor M.A. van Tellegenlaan)aan, om dan om 13.00 uur bij het Rabobank Hoofdkantoor in Oranje tenue op de fiets naar Hoek van Holland te vertrekken. Tijdens het uitzwaai evenement kunnen je vrienden en je familie je een fantastische tocht toewensen en begin je vol goede moed aan de fietstocht naar Londen. De eerste etappe naar Hoek van Holland is ongeveer 146 kilometer. Uiteraard zijn tijdens de toertocht diverse ravitailleringposten aanwezig om bij te tanken en nieuwe energie op te doen. De eerste etappe eindigt in Hoek van Holland op de Stena Brittanica die geheel uitgerust is voor en door Oranje fietsers.

24 en 25 juli – Stena Line
Het Oranjefeest gaat door op de nachtferry Stena Brittanica. Naast een driegangenmenu, is er volop wieleramusement en overnacht je in een comfortabele hut met eigen douche. ’s Ochtends genieten we van een uitgebreid sportontbijt, om de tweede etappe van Harwich naar Londen goed te volbrengen.

25 juli – Oranjekaravaan rijdt Londen binnen
Na onze aankomst in Harwich start de tweede etappe en rijden we tenslotte als Oranje karavaan Londen binnen. Ook deze etappe van ongeveer 130 kilometer is voorzien van ravitailleringposten. De finishstreep van deze dag ligt op de Oranje Camping.

25 t/m 30 juli – Oranjecamping
Om het ultieme Oranje gevoel te beleven, verblijven we 5 nachten op de Oranjecamping. Het verblijf in een 2-persoons tent op de camping behoort tot het Oranje Toertocht basispakket. Op de Oranjecamping hoef je niks te missen van de Spelen; de opening en de wedstrijden volg je live via grote schermen.’s Avonds is er (live)entertainment van Nederlandse topartiesten. Bovendien worden er leuke wieleractiviteiten georganiseerd voor het goede doel.

26 en 27 juli – Vrij programma
De dagen 26 en 27 juli zijn vrij te besteden in Londen. Op 27 juli is de opening van de Olympische Spelen.

28 en 29 juli – Olympische wegwedstrijden en Holland Heineken House
Een unieke kans om op zaterdag 28 juli de mannen en zondag 29 juli de vrouwen aan te moedigen op het speciale Oranjewielerplein aan het parcours. Je maakt dus live de beide Olympische wegwedstrijden mee! Als klap op de vuurpijl bezoeken we na de wegwedstrijden het Holland Heineken House met hopelijk een Oranje huldiging.

30 juli en 31 juli – Het was een fantastische ervaring!
Op maandag 30 juli vertrekken we van de Oranjecamping voor de laatste etappe van ongeveer 130 kilometer naar Harwich. Na een overnachting op de nachtferry op de Stena Hollandica eindigt de Oranje toertocht op dinsdagmorgen 31 juli in Hoek van Holland.

 

 

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.