avatar
   
ThePostOnline

Buzzpeil Sociale Media Opiniepeiling: SP wint verkiezingen met ruime voorsprong op VVD

De Buzzpeil social media opiniepeiling van deze week laat zien dat de SP de verkiezingen van 12 september met ruime voorsprong op de VVD zal winnen. De SP loopt wederom uit op de VDD. De SP wint in deze peiling 1 zetel en komt op 36 zetels. De VVD blijft gelijk op 30 zetels.

PvdA en PVV zijn aansluiting definitief kwijt
De peiling van deze week laat zien dat de PvdA weer een zetel verliest en uitkomt op 20 zetels. De PVV verliest ook deze week een zetel en komt uit op 19 zetels. De PvdA en PVV zijn hiermee de aansluiting met de twee grootste partijen definitief kwijt.

CDA kleiner dan ooit
Het CDA schommelt al enige tijd rond de 12 zetels en wordt hiermee kleiner dan de partij ooit geweest is.

D66 en kleinere partijen stabiel
De aanhang van D66 blijkt al een tijd stabiel. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden kan D66 rekenen op 15 zetels. De kleinere partijen hebben een vaste groep kiezers en blijven ongeveer gelijk. GroenLinks en ChristenUnie staan op 6, de Partij voor de Dieren op 4 en de SGP op 3 zetels.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media
Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een volledig onafhankelijk initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt door het geven van trainingen debatteren, het organiseren van debatten en het verzorgen van debatworkshops.

Download hier de Excelsheet met alle data.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.