Voorbij het eigen gelijk
 
 
WarRoom

Twitter: Michelle Obama vermorzelt Mitt Romney

Tags: ,

CHARLOTTE, North Carolina – De eerste dag van de Democratische conventie was meteen al een groter succes dan de conventie waar Mitt Romney als presidentskandidaat van de Republikeinen gelanceerd werd. In ieder geval op de Twitters.  Na één dag werd er al net zoveel over de Democraten getweet (4 miljoen tweets) als over de Republikeinen in de drie dagen dat hun conventie duurde.

Michelle Obama was de ster van de eerste avond en blies niet alleen het dak van de Time Warner Cable Arena eraf, ook Twitter ontplofte. Bij haar opkomst op het podium alleen al gingen er 16.000 tweets per minuut over FLOTUS de lucht in, terwijl ze nog geen woord had gezegd. Op haar hoogtepunt haalde ze 28.003 tweets per minuut, maar liefst twee keer zoveel als de 14.289 tweets per minuut van Mitt Romney. Ook haar Republikeinse rivale Ann Romney, liet ze ver achter zich. De wannabe First Lady van de GOP bleef steken op 6.195 tweets per minuut. Michelle versloeg zelfs manliefs State of the Union, die 14.131 tweets per minuut haalde.

De keynote spreker van de eerste avond, rijzende ster en burgemeester van San Antonio, Texas, Julián Castro haalde een hoogtepunt van 11.503 per minuut. Een betere score dan welke Republikeinse conventiespreker dan ook, op Romney zelf na. Bill Clinton deed het minder dan Michelle Obama, maar ook beter dan Mitt Romney met een hoogtepunt van  22.087 tweets per minuut. Uiteindelijk brak president Obama op de laatste dag van de conventie toch weer alle records met zijn speech:  52,756 tweets per minuut. In totaal zijn er meer dan 9,5 miljoen tweets over de Democraten in Charlotte, North Carolina verstuurd, dat is is meer dan het dubbele van wat de Republikeinen bereikten.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.