Voorbij het eigen gelijk
 
 
Sport

Weekend Wrap-Up: Week 36

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer de Paralympics, wielrennen, tennis, honkbal en volleybal.

Wielen
De Paralympics zijn een enorm succes geworden voor Nederland. Van tevoren was de doelstelling Beijing +1, dus 23 medailles waren genoeg geweest. Het werden er iets meer, 39. Tien gouden, tien zilveren en negentien bronzen plakken. Blade Babe Van Rhijn pakte dit weekend nog even een tweede plek op de 100 meter. 39 ereplaatsen, een fantastische prestatie, alle lof voor deze topsporters.

De Vuelta is afgelopen. Contador stond op de hoogste trede. Maar de Nederlanders deden het ook niet slecht. Gesink op de zesde plek in het algemeen klassement en oermens Laurens ten Dam op de achtste. Best aardig, maar jammer dat ze nooit aanspraak maakten op meer. Nooit tot het einde met de toppers mee, geen kans op een etappezege. Dat moet volgende rondes beter. En ohja, Marianne Vos won weer eens. De Ladies Tour deze keer. Voor de vierde keer achter elkaar.

Ballen
In het volleybal zijn de EK-kwalificaties begonnen. Zowel voor de mannen als de vrouwen. Na de kwalificatie voor de World League vorige week was het dit weekend wat lastiger voor de mannen. Een kleine overwinning, een kleine nederlaag tegen België en een ruime overwinning op Israël. De dames wonnen ook, met 3-0 van Griekenland. Zou het dan toch eindelijk zo ver komen. Het land met de langste mensen van de wereld met twee volleybalploegen die met de top meedoen? Het zou wel normaal zijn.

Op de US Open speelden de Nederlanders geen rol van betekenis. Maar zondag liet Thiemo de Bakker wel van zich spreken. Hij won een challenger toernooi in Alphen aan den Rijn. De eerste divisie van het tennis zeg maar. Ooit een enorm talent met een lastige reputatie, maar de kans dat hij ooit nog de wereldtop behaalt lijkt enorm klein.

Als laatste een dramatische dag voor het Nederlands honkbal. De wereldkampioen verloor van Tsjechië, een honkbaldwerg. Normaal verliest Nederland niet. Als enig Europees land hebben we beschikking over spelers uit de Caraïben, de broedplaats van honkbaltoppers. De rest moet nu gewonnen worden, anders is de finale niet meer te halen. Een enorme blamage zou het zijn.

CC-foto: Tage Olsin

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.