Voorbij het eigen gelijk
 
 
ThePostOnline

BTW-partijen CDA en D66 verwijten PvdA draaien

Tags: ,

“HET IS NIET EERLIJK DAT HUNNIE MET DIE SCHURKEN GAAN REGEREN, WANT HUN KIEZERS WAREN EIGENLIJK VOOR ONS! #boehoe” vatte TV-fenomeen Teun van de Keuken de toon van het debat over de verkiezingsuitslag samen. In grote lijnen had hij gelijk.  Het stoom kwam de oppositiepartijen bijkans uit de oren, met name de voormalige Kunduz-coalitie wist het zuur nauwelijks binnen te houden. Sterker nog, ze zijn boos dat Samsom overweegt hun eigen maatregel te gaan uitvoeren.

Politiek opportunisme op z’n best
Want wat wil het geval? CDA en D66 willen voor maandag 1 oktober een debat over de voorgenomen BTW-verhoging. Die dag wordt de BTW namelijk verhoogd van 19 naar 21 procent. Die ingreep moet de schatkist zo’n vier miljard euro opleveren. Een maatregel in het Kunduz-akkoord waar CDA en D66 hun handtekening onder hebben gezet. Politiek opportunisme op z’n best: boos zijn dat je eigen maatregel wordt uitgevoerd.

PvdA-leider Diederik Samsom wees zijn tegenstrevers op het feit dat ze allemaal van hetzelfde coalitieland deel uitmaken. Voor de verkiezingen was de PvdA fel tegenstander van de verhoging, nu de kaarten anders zijn geschud wil Samsom de mogelijke formatie van een VVD-PvdA kabinet afwachten.  Hij wil ‘het formatieproces niet belasten’. Ook al is hij naar eigen zeggen nog steeds  ‘strijdbaar’ om de maatregel teniet te doen.

Rest ons nog de quote du jour: “Mensen hebben PvdA gestemd om Rutte uit het torentje te krijgen. Niet om hem er in te houden.”
Was getekend, SP-fractievoorzitter Emile Roemer (15 zetels).

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.