Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
ThePostOnline

Opiniepeiling Maurice de Hond: VVD-kiezers positief over kabinet VVD-PvdA

Uit de peiling van vandaag, gebaseerd op bijna 4000 ondervraagden, blijkt: kiezers, met name die VVD hebben gestemd, reageren positiever over een mogelijk kabinet van VVD en PvdA. Gaf vorige week 18 procent van de VVD-kiezers aan dit kabinet graag te willen, nu is dat 46 procent. Slechts 2 procent zou het jammer vinden als dit kabinet er komt of wil het helemaal niet. Dat was vorige week nog 23 procent(!).

25 procent van de PvdA-kiezers wil dit kabinet graag. 18 procent geeft aan het jammer te vinden of het absoluut niet te willen. 73 procent van de VVD-kiezers en 77 procent van de PvdA-kiezers denken dat er een stabiele regering te vormen is van deze twee partijen.

Verschuiving PvdA
Ten opzichte van 2003, 2006 en 2010 zien we tien dagen na de laatste verkiezingen wat minder verschuivingen van zetels (nu 12). 91 procent van de kiezers zou nu hetzelfde stemmen als op 12 september jongstleden. Evenals bij die drie vorige verkiezingen zien we de grootste verschuiving (een daling van drie à vier zetels) bij de PvdA. Deze partij staat nu op 34. De SP stijgt drie zetels (naar achttien zetels).

Voor de rest zien we een daling van één zetel voor de VVD en voor het CDA en een stijging van één zetel van D66, Partij voor de Dieren en 50PLUS.

Het hele rapport vindt u hier (pdf).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.