Cult

Vrijdag vergaat de wereld; koop een bakfiets en vlucht naar de Himalaya

tijgersnest in himalayas

Aanstaande vrijdag is het 21 december 2012. Dat is de dag waarop alles ophoudt. Op 21 december 2012 vergaat de wereld. Dat komt door de lange telling van de kalender van de Maya’s, waar 21 december 2012 het einde is van de dertiende baktun. Dus dan weet je het wel. We’re doomed.

Dat de wereld vrijdag zal vergaan, is een gegeven. Het is alleen nog de vraag hoé. Er is een uitgebreid keuzemenu. Een zonnestorm des doods, de uitbarsting van een supervulkaan, een aardbeving van epische proporties, de inslag van Planeet X, de acute wisseling van het magnetische noorden en zuiden van de aarde, de uitlijning van de planeten die voor spontane ontbranding van de aarde zal zorgen of gewoon good old aliens. Het kan allemaal.

Sceptici
De kans op elk van deze gebeurtenissen is op dit moment uitzonderlijk hoog. Logisch ook, want er komt een einde aan een 5.125-jarige cyclus van een kalender van een cultuur die nog voor Christus zijn hoogtepunt beleefde. Gek genoeg is dat niet voor iedereen sluitend bewijs dat de wereld zal vergaan. Dat die sceptici het verkeerd hebben, is duidelijk. Iedereen weet toch wat er aan het eind van de vorige cyclus is gebeurd met Atlantis? Nou dan.

Er zijn ook naïevelingen die denken dat de boel niet zal vergaan, maar slechts zal veranderen. Dat er een energietransitie zal plaatsvinden om de disbalansen in de vierde dimensie te herstellen, die zijn ontstaan doordat Oth niet goed is gechanneled. Sommige anderen denken zelfs dat we de hele vierde dimensie overslaan en in één keer doorschieten naar de vijfde dimensie, die eruit ziet alsof je altijd op vakantie bent.

Het zijn op zich natuurlijk hele plausibele theorieën, maar het is daarvoor duidelijk al te laat. Op 21 december klapt het hele zooitje simpelweg in elkaar. Totale vernietiging valt alles en iedereen ten deel. Behalve uiteraard de hoogste toppen van de Himalaya, want zo hoog komen chaos en verdoemenis nooit. Zoals 2.000 meter de boomgrens is, is 7.000 meter de terrorgrens. Duh.

Survivalkit
Het is dus volkomen duidelijk wat je de komende dagen te doen staat. Tenminste, als je deel wilt uitmaken van de stamvaders van de toekomst. Koop om te beginnen een vruchtbaar stuk grond in de Himalaya. Liefst met een hutje erop, want je bent al best laat, dus zelf nog iets bouwen wordt krap. Zorg verder voor genoeg cash geld (je dacht toch niet dat pinautomaten het nog doen na de Dag des Oordeels?), batterijen en natuurlijk een elektrische bakfiets.

Dus. Ik ben even mijn eigen groente telen in het Tibetaanse hooggebergte. Voor wie ook het vege lijf weet te redden, zijn mijn stukken vanaf volgende week te lezen als inscriptie op een stuk leisteen. Bij inschrijvers kom ik hem op de bakfiets langs brengen.

Cc-foto: Douglas J. McLaughlin

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.