ThePostOnline

Help! Ik heb de apocalyps overleefd

21-12-2012 15:30

aarde vanaf de maan

Even dacht ik vanochtend dat de wereld was vergaan. Op tv zag ik een menigte apathisch staren naar drie uitgemergelde mensen in een glazen hok op een plein. Het bleken geen zombies, maar het filantropische deel der natie en de wereld bestond gewoon nog. De realiteit had niet pijnlijker kunnen zijn. Het gevoel in mijn hoofd ook niet.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de indianenverhalen, maar een volk dat al zo’n vierduizend jaar in harmonie met de natuur leeft, zal er toch wel iets van weten? En toen kwamen de kredietcrisis, de systeemcrisis en de grondstoffencrisis. Gevolgd door de generatiekloof, de fatsoenskloof, het marokkanenprobleem en het voetbalprobleem. Toen er ook nog eens potvissen aan begonnen te spoelen was ik om. En een ark is zo gebouwd.

Dag des oordeels
Nouja, ik kocht een woonboot. Van mijn laatste centen. Wat heb je aan een volle bankrekening als de wereld vergaat? Ik leende nog eens honderdduizend euro – die ik na vrijdag toch niet meer terug hoefde te betalen – en besloot me klaar te maken voor de dag des oordeels.

Ik meldde me ziek tot vrijdag. Toen mijn baas vroeg waar ik nu weer ziek van was geworden, antwoordde ik: “Van jou”. Vervolgens wenste ik hem alle ziektes toe die ik eerder dat jaar als excuus had gebruikt en hing lachend op.

Mijn vriendin kon er de humor niet van inzien. “Die idiote Maya’s van je. Sinds wanneer ben jij zo spiritueel?” “Sinds ik jou ken geloof ik in een hel op aarde”, antwoordde ik en nam de benen naar mijn woonboot.

Dromen waarmaken
Daar heb ik het de afgelopen dagen zo gezellig mogelijk gemaakt. Met het geleende geld liet ik champagne, kaviaar, truffels en ander exquise spul aanrukken. Mijn laatste nacht op aarde moest al mijn dromen werkelijkheid doen worden. Ik wilde de bizarste drugstrips en de geilste fantasieën meemaken. Dat is gelukt.

Nu lig ik hier met zes (waarschijnlijk zwangere) heroïnehoertjes de spuiten uit mijn arm te halen en denk: kop op, het is niet het einde van de wereld.

Jeroen Weghs is per vandaag op zoek naar een baan en een vriendin. En een heleboel geld.