avatar
   
Achtergrond

Wiet: Meineed in naam der wet

De politie doet alsof er geen gedoogbeleid is

Als de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie (OM) aan het adres van Doede de Jong waar is, dan is er geen straf op z’n plaats maar een Nobelprijs voor landbouw. De Jong zou er namelijk in zijn geslaagd om wietplanten met 5000 toppen te telen die je vervolgens drieënhalf keer per jaar kunt oogsten. Dat zou betekenen dat Doede natuurwetten kan breken, hij kweekt namelijk niet onder kunstlicht maar onder zonlicht. Met groene vingers, uitzonderlijk mooi weer en een flinke bak mazzel is het mogelijk om twee keer per jaar te oogsten. Meer niet. Zo werken seizoenen.

Waar is het boerenverstand van de media?

Helaas lijkt het de media aan dat beetje boerenverstand te ontbreken. Niemand roept dat de leugen van het OM haast hilarisch is. Wat is een halve oogst precies? Wil het OM soms beweren dat Doede op 31 december de ene helft oogst en op 1 januari de andere helft? Hoe komt een wietplant aan 5000 toppen? Bestaan er ook appelbomen die zoveel vruchten dragen? Stel nou dat fruit verboden was. Zou het OM dan weg kunnen komen met beweren dat iemand appels en peren van dezelfde boom plukt? Ik vrees het ergste.

Politie speelt met cijfers

Journalisten vragen zich wel af of de rechtszaal de plek is om wetten te bevechten maar van meineed in naam der wet maken ze een tweestrijd tussen ‘boef’ en ‘justitie’. Als het OM beweert dat 80 procent van de ‘hennepteelt’ voor de export is dan wordt er geschreven dat Doede dat betwist. Dat is kwalijk. In 2012 heeft de KRO namelijk aangetoond dat de politie intern over hele andere cijfers spreekt dan extern. Intern is de export van bescheiden omvang, extern loopt het de spuigaten uit.

Wietteelt ‘niet wenselijk voor de Nederlandse maatschappij’?

‘Waar het Doede aangewreven wordt dat een politiek geladen zaak in de Tweede Kamer thuishoort valt niemand over een lakei van Ivo Opstelten die in de rechtszaal een politiek verhaal houdt. “De officier maakte in een lang betoog duidelijk dat legalisering van de wietteelt ‘niet wenselijk is voor de Nederlandse maatschappij’ zo bericht het Eindhovens Dagblad. Tegelijkertijd bericht het Friesch Dagblad dat ‘de rechtbank niet de juiste plek (is) voor de politieke standpunten van De Jong’, aldus dezelfde officier die kennelijk lak heeft aan het stemvee. De meerderheid van de samenleving geeft namelijk peiling na peiling aan cannabis gelegaliseerd te willen zien. Alleen onder de achterban van het CDA is nog een meerderheid te vinden voor het verbod van een in Genesis 29 Vers 1 duidelijk toegestane plant:

En God zei: Zie, Ik geef u al het zaaddragend gewas op de gehele aarde en al het geboomte, waaraan zaaddragende vruchten zijn; het zal u tot spijze dienen.

Leugens dus

Het zal wel aan mij liggen maar ik snap niet waarom het objectief is om de status quo te verdedigen terwijl de vertegenwoordigers daarvan aantoonbaar lopen te liegen. Waarom niet-blowers zich er niet meer over opwinden snap ik ook niet. Als de gemeente Utrecht warmtescans van de stad maakt vanuit milieuoogpunt dan roept de pers verontwaardigd ja maar de privacy! Als de energieboeren buitensporig stroomverbruik aan de politie verklikken is het stil. Als diezelfde politie met drones warmtescans uitvoert of ‘s winters aanmoedigt om sneeuwvrije daken toch vooral te melden dan hoor je ook niks. Daarom is de ophef die nu een beetje gaande is over drones boven vulhierjebierzuip-evenement in ook veel te laat.

Politie doet alsof er geen gedoogbeleid is

De politie claimt tegenwoordig twee gram wiet te kunnen ruiken. (Voor de nitwits: hash heeft geen sterke geur.) Vooruitlopend op de wandaden van de door de media ‘liberaal’ genoemde VVD doet de politie alvast alsof er geen gedoogbeleid meer is. Vrijdag zijn er in Friesland vijf drugsrazzia’s compleet met honden (foto’s) gehouden waarbij er ‘gebruikershoeveelheden’ van niet nader gespecificeerde drugs zijn afgepakt. Aangezien de meerderjarige drugsbezitters niet beboet zijn ligt het voor de hand dat het om wiet gaat. Waar je als keurige coffeeshopklant dus 50 procent omzetbelasting over betaalt omdat de staat der Vernederlanden ondernemers die het kapot wil treiteren dusdanig afperst. Waarna de politie heeft besloten dat ‘drugsgebruik’ niet getolereerd wordt.

Petra Kramer heeft ook een eigen weblog: Meedogenloos.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.