ThePostOnline

Cool Cat: Aantijgingen minister Ploumen kostten half miljoen

20-06-2014 12:50

Ronald Kahn, eigenaar van kledingketen Cool Cat, stelt tegen Quote dat de affaire rond de aantijgingen van minister Ploumen het bedrijf een half miljoen euro heeft gekost. De minister noemde Cool Cat, Prénatal en Wibra als voorbeelden van bedrijven die weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor de arbeiders in Bangladesh die de producten maken.

Volgens Ploumen zou Cool Cat weigeren een convenant te tekenen over de arbeidsomstandigheden. Later bleek dat de minister zich vergiste, het ging om een convenant over brandveiligheid.

Kahn zegt nu tegen Quote dat de slechte pers hem veel geld heeft gekost. “Het gedoe met Ploumen heeft ruim een half miljoen gekost! Niemand geeft thuis bij de Nederlandse overheid, ook al heeft ze aantoonbaar onjuist gehandeld (gelogen)”, stelt  Kahn in een email aan het tijdschrift. “Op dit moment zijn er ruim honderd Nederlandse bedrijven die kleding uit Bangladesh halen die het veiligheidsakkoord NIET hebben getekend. En de minister doet net of ze niet bestaan!”

Ondanks de slechte pers verwacht de kledingtycoon het beste jaar ooit te zullen draaien.