ThePostOnline

Mensen met een mening – woensdageditie

11-03-2015 19:24

“Mark Rutte is een mensenvriend. Dat siert hem maar in de politiek misschien iets minder. Hij is trouw, steunt zijn makkers door dik en dun. Nog maar een paar weken geleden brak hem de vorige bonnetjesaffaire op, van VVD-Kamerlid Mark Verheijen.”

Mark Rutte houdt van mensen. Niet slim, vindt Martin Sommer in de Volkskrant.

 

“Onbewust schetst Ben Swagerman in zijn reactie op de ‘affaire’ Opstelten (9/3) het integriteitsprobleem dat veel VVD’ers aankleeft: de top van het OM, inclusief Swagerman, had geen enkele moeite met een deal met een crimineel buiten de belastingdienst om. Hij waagt het zelfs ‘schaamteloos’ in de mond te nemen voor de Tweede Kamerleden die deze dubieuze handelwijze aan de kaak stellen. Velen zouden het betitelen als belastingfraude. Eén miljoen, twee miljoen, misschien wel bijna 5 miljoen gulden, het doet er in zijn ogen niet toe; geld speelt immers geen rol, en de fiscus was ‘irrelevant’. Logisch toch, als je als topman van het OM kennelijk boven de wet stond. Die houding zou ik eerder schaamteloos noemen.”

Ingezonden brief in NRC Handelsblad van R.J.H.Maltha uit Berghem. Swagerman is Eerste Kamerlid voor de VVD en nam het afgelopen week opzichtig op voor Ivo Opstelten en Fred Teeven. Tevens zette hij 15 jaar geleden als waarnemend hoofdofficier van justitie in Amsterdam samen met Fred Teeven zijn handtekening onder de deal met drugsbaron Cees H.

 

“Het is altijd vervelend. Voor het team is het ook niet leuk.”

Het Algemeen Dagblad berichtte vanmorgen over hommeles op de redactievloer van RTL Boulevard, mede ingegeven door de dalende kijkcijfers. Opperhoofd Albert Verlinde ontkent dat op Radio538 en noemt het artikel ‘vervelend’.

 

“Dat ze hem ‘GG’ noemden, vond ik niet terecht. Hij gaf ons allemaal een dikke kus op de mond, maar weet je: ik had mijn hoofd om kunnen draaien, ik had het ook niet kunnen accepteren. Hij ís zo. Dat accepteer je of niet. (…) Ik ben geen vrouw die gewoon maar mannen gaat zoenen, maar het is ook een bepaalde situatie. Het klikte ook met elkaar.”

Ada, kandidate in Boer Zoekt Vrouw, blikt bij Shownieuws terug op de vele intieme met boer ‘Geile Geert’.

 

“O ja, natuurlijk, een debat. Ik voorspel u: gaat de wereld ten onder, wat hier en daar toch de verwachting is, dan zal het aan debatteren zijn, ofschoon die waarschuwing aan polderlandse politici niet is besteed. Zelfs indien met zo’n debat wordt aangetoond dat het verschil tussen de werkelijkheid van het Binnenhof en de werkelijkheid van uw en mijn maatschappij – het vuil, de stad, de dood, dus ook de manier waarop Fred Teeven als crimefighter deals met criminelen sloot – onthutsend groot is.”

Debatten of niet, we gaan ten onder, schrijft Telegraaf-columnist Rob Hoogland.

 

“We hebben hier te maken met een oude beer en een boze buldog, maar we ruiken dat er ergens onder de planken een slangenkuil schuilt. Er lijkt meer aan de hand te zijn met die deals van Teeven, maar we krijgen er geen greep op. Jammer dat ze weg zijn. In de Gouden Eeuw hadden deze kerels met hun tweeën een hele vloot vol vijanden doen zinken. Nu alleen zichzelf.”

Leon de Winter in diezelfde Telegraaf.

 

“Ik doe mee, omdat een wat trager ritme in tv-programma’s mij zou bevallen. Op Zomergasten na is er doorgaans een gejaagd gevoel, terwijl gesprekken zoveel meer diepgang, scherpte en nuance krijgen bij ruimte.”

Schrijfster Susan Smit doet mee aan de nieuwe online zender InterviewPLUs en legt uit waarom.

 

“Wat het leuk maakt om te doen, is dat iedereen er zo’n mening over heeft. Je krijgt Willibrord Frequin over je heen en Henny Huismanheeft een mening. Die mannen wisten een jaar geleden nog niet eens dat ik bestond. Het valt me op dat er al vier Jezussen zijn geweest die ook niet in god geloofden, maar waar ze hun meningen ook niet over hebben geventileerd. Maar omdat ik zelf heb gezegd, dat ik atheïstisch ben opgevoed, krijg ik dit over me heen. Ik vind het zeer vermakelijk.”

Atheïst Jim de Groot speelt dit jaar Jezus in The Passion en dat kwam hem en de productie op een shitload aan kritiek te staan. De acteur lacht erom.