ThePostOnline

Homo’s afgeperst met foto’s ontmoetingsplek A27

08-05-2015 08:40

Homo-organisatie COC krijgt uit het hele land meldingen van mannen die worden gechanteerd met foto’s van hun seksuele uitspattingen in de bosjes bij een homo-ontmoetingsplek langs de A27 nabij Utrecht. Dit meldt het AD.

De mannen krijgen een brief thuis waarin staat dat ze moeten betalen, anders worden de stiekem geschoten foto’s openbaar gemaakt. Het is niet duidelijk hoe de afperser aan het adres van de gechanteerde mannen komt. Het is mogelijk dat de afperser de kentekens heeft genoteerd en vervolgens is gaan zoeken naar de persoonsgegevens van de eigenaar. Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is dit echter erg lastig.

Alleen overheidsinstanties als de douane, de politie en de Belastingdienst kunnen bij deze gegevens en dan moet daar nog een dringende reden voor zijn, aldus woordvoerder Hans van Geenhuizen tegen de krant. “Bovendien wordt altijd geregistreerd wie die gegevens heeft opgevraagd. Dus als het zo is gebeurd, loopt de dader binnen de kortste keren tegen de lamp.”

Erick Valk van het COC stelt dat de mannen makkelijk te chanteren zijn, juist omdat ze in alle anonimiteit naar de ontmoetingsplek gaan. “Mannen die uit de kast zijn gekomen ontmoeten elkaar in de openbaarheid, in de kroeg of zo. Mannen die hier komen, hebben thuis vaak een gezin en kinderen en leiden al jaren een dubbelleven.”

De politie meldt dat inmiddels een tiental mannen zich heeft gemeld. In de eerste week van mei kwamen er voornamelijk aangiftes van mannen uit Utrecht en omgeving binnen, maar nadat de politie de chantage naar buiten bracht, meldden zich ook slachtoffers uit de rest van Nederland.