ThePostOnline

Mensen met een mening, maandag 6 juli

06-07-2015 20:51

“In het studentenhuis valt ondertussen een pil verkeerd en ligt een jonge actrice in mijn armen te schuimbekken terwijl ik een banaan bij haar naar binnen probeer te proppen. ‘Leuk dat je moedergevoelens toch nog een functie krijgen op deze manier,’ constateert een of andere wannabe intellectueel terwijl ik het meisje overeind duw. Ik zou ze allemaal wel mee naar huis willen nemen, deze verloren schaapjes, inclusief de wannabe. Maar er is geen plek en bovendien zitten ze niet op mijn adviezen te wachten.”

Halina Reijn heeft moedergevoelens en was op een feestje met toneelschoolstudenten waar veel drugs werden gebruik. Nou, als dat geen column in de JAN wordt!

 

“PS Ronald weet je wat helemaal laf is? Dat jullie onder het Paroolaccount eerst een tweet de wereld inslingeren met “Ebru Umar zou eens naar een festival moeten gaan” en dat vier uur later veranderen in “Ebru Umar lult zich een slag in de rondte”. Ronald. Een man een man. Een woord een woord. Een tweet een tweet. Een mening een mening. En een kop een kop. Verraders, dat zijn jullie.”

Ebru Umar is boos op het Parool. Een columnist wenste Ebru dood en je kan veel doen met Ebru maar niet doodwensen. Dus schreef Ebru een woeste column in Metro, met een allesvernietigend PS’je van de week.

 

“Ze dachten dat ik debiel was…’ Dat zit haar hoog, want ‘ze’, dat is haar oude werkgever NRC Handelsblad, die taal noch teken gaf tijdens haar val en revalidatie, niets liet weten toen ze de Jan Greshoff-prijs ontving voor Het wonder werkt, en op haar brief ‘aan die Belg’ waarin ze zich in staat verklaarde de draad weer op te willen nemen, liet weten haar niet nodig te hebben.”

Zondag overleed kunstenares en schrijfster Pam Emmerik. In 2014 liet ze in een interview met Vrij Nederland Jeroen Vullings nog bovenstaande, veelzeggende, quote optekenen. Overigens schreef Vullings ook nog een mooi I.M. over Emmerik in VN.

 

“Zoals hij zelf al aangeeft bestaan er ook Indische gerechten waarbij hij géén darmdump ondervindt, wellicht is het door dit lotgenoten contact toch weer mogelijk af en toe een warme bak Ajam Setan naar binnen te schuiven zonder direct de broek vol je janken.”

Patty Brard heeft last van winden laten na Chinees eten, ofzoiets, en iemand anders op Twitter laat aan @pipapatty weten daar ook last van te hebben en dus heeft Glamorama een topic. Ofzoiets.

 

Ja, dat weten ze, en nee, ze geven geen ene kanker om wat anderen daarvan vinden of Twitteren. Is er nu minder kanker in de wereld? Nope. Kutzooi, wat u zegt, wat u zegt. Zo is het leven: hard en waar.