Regio

Marokkaanse reljongeren terroriseren bewoner Amsterdam-Noord weg

18-06-2016 19:26

Een bewoner in de door reljongeren geterroriseerde wijk Banne Buiksloot (Amsterdam-Noord, bekend van de absurde hoeveelheid autobranden in korte tijd) is de afgelopen weken zo erg geterroriseerd dat hij nu noodgedwongen moet verhuizen. Dit nadat hij één keer wat Marokkaanse jongeren op hun gedrag had aangesproken, meldt AT5.

In maart had de bewoner vanaf zijn balkon ‘het zijn altijd weer die kut-Marokkanen’ geroepen tegen een groepje hangjongeren. Vervolgens werd de bewoner het slachtoffer van repressailes: stenen tegen de ruit, bedreigingen, intimidatie. “Je gaat gaat zien waar die kut-Marokkanen toe in staat zijn, je gaat het voelen”, kreeg de bewoner te horen.

Afgelopen zaterdag werd brand gesticht op het balkon van zijn woning. Zelf denkt de bewoner aan een molotovcocktail.

Uit angst, vooral voor zijn huisgenoten, besluit hij te vertrekken. Maar zelfs bij het inpakken van zijn auto viel tuig hem lastig. De politie moest er aan te pas komen om een nieuwe confrontatie te voorkomen.

De bewoner heeft, uiteraard, ‘meerdere keren’ aangifte gedaan (“ik ben de tel inmiddels kwijt”) maar de politie doet helemaal niks. Waarschijnlijker is het dat de politie wél krachtig optreedt als er aangifte wordt gedaan van ‘discriminatie’. Dan word je als slachtoffer zelfs persoonlijk gebeld door het OM zelf, om te vragen ‘hoe het met je gaat’.

Al maanden worden bewoners van Banne Buiksloot geterroriseerd, al maanden doet de politie helemaal niets, net als de gemeente. Het enige wat bewoners telkens weer te horen krijgen is dat er ‘meer cameratoezicht’ komt en dat er ‘extra wordt gesurveilleerd’.

Veel bewoners van de wijk zijn inmiddels te bang om ‘s avonds naar buiten te gaan, sommigen durven niet meer in hun eigen tuin te zitten nadat een bewoner in zijn eigen tuin is beroofd.

Burgemeester Van der Laan (PvdA) belooft nu de inzet van ‘een flexibel interventie-team van handhavers’.