Binnenland

VIDEO – Zaanse tuigvlogger Ismail Ilgun en vrinden bedreigen raadslid Juliëtte Rot

11-09-2016 19:22

Raadslid Juliëtte Rot van Democratisch Zaanstad is in haar woonwijk Poelenburg bedreigd door de vloggers die de wijk al maanden terroriseren, zo meldt het AD. Ismail Ilgun is de vlogger die het wangedrag van met name Turks-Nederlandse mannen vastlegde op zijn YouTubekanaal en daar veel geld mee verdiende.

De gewelddadige vlogs kwamen in opspraak en Ilgun en zijn companen werden door Rot op hun gedrag aangesproken bij de talkshow Pauw. Premier Rutte (VVD) noemde de groep “tuig van de richel”.

Vandaag was Rot net klaar met een interview. “Ilgun sprong uit de auto en begon mij te filmen en te intimideren”, aldus Rot. “Hij beschuldigde mij er ondermeer van hen zwart te willen maken. Hij stond pal voor me en was behoorlijk dreigend. Vanuit de auto werd mij iets nageroepen als: ‘We weten je te vinden’.”

Rot deed in het verleden al eens aangifte na te zijn bekogeld met eieren.

Zij zegt tegen het AD zich in de steek gelaten te voelen. “Van burgemeester Geke Faber (PvdA) heb ik niets gehoord en mijn SP-collega in de raad suggereerde op twitter dat ik Poelenburg zou stigmatiseren met mijn verhalen.”

Eerder al bedreigde Ilgun een team van SBS6 en jaagde de verslaggevers de wijk uit.

 

VIDEO