Opinie

Hilarisch: PvdA Amsterdam wil glazen in horeca op Wallen verbieden

22-09-2016 20:49

De PvdA in Amsterdam wil weer eens wat gaan verbieden in de horeca. Ditmaal moeten glazen(!) in cafe’s en clubs worden verboden en moet de Amsterdamse horecabezoeker dan maar uit plastic glazen gaan drinken. Reden: er was onlangs één vechtpartij op de Wallen (dat ligt midden in Disneyland Amsterdam Centrum waar, pak hem beet, een miljard bezoekers per jaar komen) waarbij iemand met een glas was geslagen.

Dus dan maar gelijk alle glazen verbieden. Welkom bij de wonderlijke denkwereld van de magisch realistische PvdA in Amsterdam.

Burgemeester Van der Laan (ook PvdA) liet weten dat al het glas in de horeca vervangen door plastic nogal een kostbare operatie wordt, maar de PvdA in Amsterdam kennende zal dat geen enkele belemmering vormen dit verbod alsnog door te duwen. Wij gokken er alvast op dat de horeca-eigenaren straks zelf mogen opdraaien voor de kosten. En er komt natuurlijk ook een GlasPolitie. De GlaPo. Met privacyschendende scanauto’s inclusief boa’s.

Het is onduidelijk of de hoeren achter de ramen op de Wallen nu voortaan ook achter plexiglas moeten gaan staan. Als je struikelt of wordt geduwd kun je immers zo door een ruit vallen. Dat moeten we niet willen met z’n allen, beter nivelleer je dan gewoon die hele duivelse uitvinding van glas weg.

Verder is ook nog niet bekend of de heroinedealers op de Wallen voortaan extra statiegeld moeten vragen aan junks vanwege het plastic waarin de bolletjes verpakt zitten. En dan zwijgen wij nog over het feit dat de coke op de Wallen meestal in een papieren envelopje zit van milieuonvriendelijk gebleekt papier. Wel is de kans groot dat toeristen met rolkoffers straks verplicht over de rijbaan moeten. Met helm. Terecht overigens.

Onze tip voor de PvdA Amsterdam: na het verbieden van de horeca (nooit meer vechtpartijen van dronken bezoekers!) gewoon de hele binnenstad verbieden. Dan blijft het gelijk lekker schoon en veilig en je hebt nooit meer gezeik met ondernemers. In Amsterdam, die ‘Wereldstad’.

 

Dit was een stukje cynische LOL-opinie. Dat is bewust zo gedaan. Dat komt: als je de hele dag nieuws probeert te verslaan lukt het je soms gewoon niet meer om als serieus bedoeld nieuws ook nog serieus te nemen. We zijn immers de publieke omroep niet. Maar voor de duidelijkheid: de gemeenteraadsleden van de PvdA in Amsterdam menen dit dus écht. Niet door ondergetekende verzonnen. Dit was overigens geen stemadvies. Alhoewel.