Media & TV

Terreur killerclowns neemt apocalyptische vormen aan, busjes vol horrorclowns gesignaleerd

12-10-2016 13:28

De hype van burgers stalkende horrorclowns begint keurig uit de hand te lopen, een beetje zoals je mag verwachten van gehypte middelmatige, uiteraard in andere landen verzonnen, outdated pranks in conformistisch Nederland. Opereerden Ronald McDonald Bozo en Pennywise eerst nog solo in van zichzelf al vrij clowneske dorpjes als Almere en Oss, as we speak rijden er busjes vol horrorclowns door Twente om complete massa’s burgers tegelijk te kunnen treiteren. Nog even en we kunnen het hebben over de tsunami van clownisering die de Nederlandse provincies overspoelt (en waarom ook niet?).

Ondertussen is iedereen die in het bezit is van matige maar laffige humor en een social media-account ook op de horrorclownshype gesprongen. Per minuut wordt op twitter ongeveer honderdzesentwintig keer keer een variatie op de grap ‘Ook horrorclowns gesignaleerd in Den Haag’-met-daarbij-een-foto-van-willekeurige-politici gemaakt (*badum* *tssssss*) en op Facebook zijn de Bassie-grappen en afbeeldingen van Wilders met gefotoshopt haar in vele kleuren gewoon niet meer weg te blokken.

Politie en media

De Nederlandse politie ondertussen begint impliciet maar zacht gefrustreerd stiekem een beetje de schuld naar de media te schuiven. Altijd weer de media, met hun nieuwsbrengerij en verslaggeving van actuele zaken. Als de media nou eens fijn ophield met melden dat er horrorclowns loslopen in provinciale gebieden dan gaan ze vanzelf weer weg, ofzoiets. Nouja, de politie wil alleen maar zeggen: de pers mág wel schijven wat ze wil, ‘MAAR’ het zou fijn zijn als…etc.

De pers als luis in de pels van lopende politiezaken, foei, je moet er toch niet aan denken in een gezonde democratie is het wel?

Echte horrorclown

Sluiten wij af met wat linkjes naar échte horrorclowns (inclusief die pornoclown in Oude Pekela), ook leuk om op te klikken voor de clowns bij de politie. Als het ICT-systeem dat toelaat tenminste, dus die kans is nihil.

 

screen-shot-2016-10-12-at-13-26-14

 

Foto: Clown B. (geen acrobaat)