Binnenland

Bonusquote Montasser Alde’emeh: ‘Islamitische Staat heeft mij op een dodenlijst staan’

17-10-2016 09:53

Omdat Nederland tot nog toe grote aanslagen bespaard zijn gebleven, wordt de ernst van de dreiging onderschat. Nederland kan geen aanslag aan, is mijn indruk. Er is nu zo veel polarisatie en angst. Als er doden zouden vallen bij een terreuraanslag, zal er ongetwijfeld vanuit extreem-rechtse hoek gereageerd worden. Jullie politici moeten wakker schieten. Zij lijken het contact met wat er in de moslimgemeenschappen gebeurt helemaal kwijt.

We zien dat IS ronselt onder kinderen van tien, elf jaar oud. Ook in Nederland, want de vervreemding is bij u echt niet minder dan in Belgiƫ. Die kinderen moeten hier in Europa aanslagen plegen. Zij zijn geheel vervreemd van de samenleving, groeien op in gezinnen waar de hele dag Arabische tv-zenders aanstaan.

Waarom word ik weggezet als ‘verrader’ omdat ik werk voor de Belgische staatsveiligheidsdienst, die ook allochtonen beschermt? De politiek gebruikt moslims als stemvee en politiek correcte activisten hebben rond hen een hele slachtofferindustrie gebouwd. Die jongeren moeten zich dat niet laten aanleunen. Doe iets, ga studeren. En wees nederiger: hou op Nederlanders en Belgen aan te praten dat zij ‘racistisch’ zijn omdat ze angst hebben voor islamisering.

Goedemorgen en neem wat powerquotes bij uw koffie. Wierd Duk interviewde Belgisch-Palestijnse jihadisme-expert Montasser Alde’emeh (27). Alde’emeh zou in Nederland spreken gisterenavond maar zag zich genoodzaakt dat optreden af te zeggen. Waarom? Omdat we in terroristenspeeltuin West-Europa de boel volstrekt niet in de hand hebben, daarom. Prettige werkweek en doe voorzichtig in het OV!

Beeld: metrostation Maelbeek, Brussel, West-Europa