Politiek

Bonusquote: hoe Jan Roos (VNL) de Europese samenwerking tussen VNL en ADDE verziekte

03-12-2016 16:45

 

“Het evenement verliep voor VNL niet zoals gehoopt. Driessen en Weststrate wilden geen hotelkamer delen en de drie VNL’ers kwamen op de tweede avond van het evenement helemaal niet opdagen. ADDE had 200 euro per couvert betaald. De eerste avond liet Jan Roos volgens meerdere aanwezigen blijken dat hij slecht tegen alcohol kan: hij beledigde Trump-aanhangers en maakte vrouwonvriendelijke opmerkingen.

De gastheer van het evenement — Europarlementariër Peter Lundgren van de Zweden Democraten — meldt:

 – ‘Ik kan bevestigen, aangezien ik aan dezelfde tafel zat, dat de taal die hij gebruikte onbeschoft en beledigend was tegenover de Amerikaanse gasten aan tafel. Ik heb de volgende dag meteen verklaard […] dat het gênant was om naar zijn commentaar te luisteren en dat ik niks meer met hem te maken wil hebben.’ –

IDDE-baas Laure Ferrari stuurde Jan Roos daarop een e-mail. Antwoord kwam er niet. Daarom stuurde ze op 10 november ook een mail naar Kamerlid Joram van Klaveren, waarin ze hem meedeelde dat Jan Roos niet meer welkom was bij IDDE:

 – ‘Even snel een berichtje om je te laten weten dat IDDE Jan Roos niet langer als vertegenwoordiger van VNL accepteert. We hebben altijd plezierig met elkaar samengewerkt, en ik hoop dat je het met me eens bent dat we de laatste twee jaar veel tot stand hebben gebracht. Helaas heeft Jan dat vorige week donderdag en vrijdag volkomen verpest […] Bij het ADDE-diner van donderdag presteerde het om twee afvaardigingen én onze Amerikaanse gasten te schofferen. Ik heb hem daarom aan een andere tafel geplaatst bij de European Freedom Award, zodat we een diplomatiek schandaal zouden kunnen voorkomen. […] Ik stel veel prijs op onze samenwerking, maar dit wangedrag kan ik niet accepteren. Als we weer gaan samenwerken, dan zal dat uitsluitend zijn met jou of Louis [Bontes, red.].’ – “

 

TPO-sterverslaggever Chris Aalberts is ook FTM-sterverslaggever en daarom kunt u op FTM lezen hoe Jan Roos de Europese samenwerking van VNL verprutste.

Update: VNL heeft gereageerd en is het er niet mee eens.