Binnenland

Moskeelocatie en diverse auto’s uitgebrand in Culemborg

29-12-2016 08:22

Een leegstaand zwembad in Culemborg is woensdagavond door een grote uitslaande brand verwoest. Het hele gebouw stond in brand. Rond 23.00 uur is het sein brand meester gegeven en begon het nablussen.

Er waren veel blusvoertuigen aanwezig. De vlammen waren in de wijde omtrek te zien. De rook was ook in de regio Utrecht te ruiken, maar de rookoverlast neemt snel af, twittert de veiligheidsregio. In het gebouw zit asbest, maar dat zit in buizen in de fundering en komt niet vrij, zegt een brandweerwoordvoerder.

Wat de brand heeft veroorzaakt is nog onbekend. De politie onderzoekt dat.

In het leegstaande pand, voorheen zwembad De Meer, staat een moskee gepland. De gemeente ging er deze zomer mee akkoord dat de Vereniging Islamitische gemeenschap Culemborg het gebouw mocht kopen voor 410.000 euro. De moskee is nu nog gevestigd aan de Ridderstraat.

Autobranden

In Culemborg zijn in de nacht van woensdag op donderdag in korte tijd vijf autobranden geweest. De branden waren allemaal in de wijk Terweijde. Volgens de politie gaat het niet om branden die zijn overgeslagen van de ene auto naar de andere.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de autobranden en de moskeebrand.

Culemborg is niet onbekend met autobranden. In deze maand en ook eerder zijn verschillende auto’s uitgebrand.

(ANP)