Buitenland

Bonusquote: polizei Keulen trad strategisch en effectief op tegen grote groepen Noord-Afrikanen

01-01-2017 15:28

 

“Ondanks de aangekondigde maatregelen (meer dan 2100 polizei-agenten in totaal) honderden personen van Noord-Afrikaanse afkomst kwamen naar het centrum van Keulen op Oudejaarsavond. Voor 21:30 uur had de politie al een groep van zo’n 1000 man van Noord-Afrikaanse afkomst tegengehouden op het centraal station en afgevoerd naar de achterkant van het station waar identiteitsgegevens werden geregistreerd.

Er werden echter geen arrestaties uitgevoerd en ook werden geen incidenten gemeld. De situatie werd snel en rustig afgehandeld, veel van de Noord-Afrikanen vertrokken weer per trein.

Aan de andere oever van de Rijn had zich een groep van ongeveer 300 personen van Noord-Afrikaanse afkomst verzameld bij een station en vertrok later richting de rivieroevers, maar niet zonder te worden begeleid en geobserveerd door agenten.

Waarom zulke grote groepen Noord-Afrikanen zich opnieuw hadden verzameld op de knooppunten van de stad, daarop heeft niemand nog een antwoord. Feit is dat in andere steden zich hetzelfde voordeed. “Dit is geen voor Keulen uniek fenomeen:, laat een politiewoordvoerder aan Die Welt weten. “Uit Frankfurt kwamen berichten over een groep Noord-Afrikanen van 1200 man, en ook uit Hagen kwamen dergelijke meldingen. Maar dialoog met deze groepen is doorgaans erg lastig.”

“Over het algemeen genomen heeft ons plan goed gewerkt”, zegt de commissaris van de Keulse politie vooralsnog onder voorbehoud. Ook de federale politie spreekt over “weinig incidenten, uiteraard mede dankzij onze duidelijke aanwezigheid”.”

 

Na de massale aanrandingen door groepen Noord-Afrikaanse en Arabische jongeren in Keulen precies een jaar geleden, nam de polizei van Keulen geen genoegen met slechts één armlengte afstand en werd Keulen omgetoverd tot fort. Waarin met name Noord-Afrikaanse jongeren niet welkom waren. En wie wel welkom was werd voortdurend in de gaten gehouden. Dat bleek te werken: het was een rustige en feestelijke jaarswisseling zonder noemenswaardige incidenten.

Vraag die nu iedereen stelt: waarom kwamen er ook dit jaar weer zulke enorme groepen (1000+) Noord-Afrikaanse jongeren naar de Duitse steden en waar komen ze vandaan? Daarop heeft voorlopig niemand een antwoord.

 

screen-shot-2017-01-01-at-15-34-02