Politiek

‘Oud EP-voorzitter Martin Schulz smeet met geld en bedreef vriendjespolitiek’

12-02-2017 20:19

De Britse krant The Sunday Times schrijft dat Martin Schulz enorme geldbedragen heeft uitgegeven in zijn tijd als voorzitter van het Europees Parlement. Uit een onderzoek dat de krant samen met het Duitse blad Der Spiegel heeft gedaan, zou ook blijken dat de Duitse politicus zich schuldig heeft gemaakt aan vriendjespolitiek.

Schulz zou onder meer gebruik hebben gemaakt van een dure privéjet voor reizen tussen Brussel en andere Europese steden die voor een fractie van de prijs ook bereikbaar waren met de trein en reguliere vluchten. Ook zou hij werknemers en politieke bondgenoten regelmatig getrakteerd hebben op etentjes bij dure sterrenrestaurants. Dat meldt de NOS zondag.

De Duitser stapte afgelopen week op als voorzitter van het Europees Parlement vanwege zijn ambities in de Duitse politiek.

Schulz is de derde (oud-)Europarlementariër die deze maand in opspraak is. Marine Le Pen (Front National) en Nigel Farage (UKIP) werden begin deze maand ook onder vuur genomen vanwege hun declaraties.