TPOok!

 
Muziek

Rapper die antisemitische leuzen riep, door Comité 4 en 5 Mei gedumpt als ambassadeur

Rapper Emms van Broederliefde, onder contract bij TopNotch, riep 'Hamas, joden aan het gas'

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is tot de conclusie gekomen dat het ambassadeurschap van Broederliefde op dit moment door te veel mensen als grievend wordt ervaren. Daarom is besloten dat Broederliefde niet langer de titel Ambassadeur van de Vrijheid zal dragen.

Vorige week dook een filmpje op van 11 maanden geleden waarin één van de rappers antisemitische leuzen scandeerde. Na een voetbalwedstrijd riep hij ‘Hamas, joden aan het gas’. Hij is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen die hij heeft gedaan en heeft daar excuses voor aangeboden. In het kader van het ambassadeurschap heeft Broederliefde een bezoek gebracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het kwetsende karakter van zijn uitspraken is hem toen nog duidelijker geworden.

Broederliefde respecteert de keuze van het comité. Het comité waardeert de inzet van Broederliefde. Desondanks is het Nationaal Comité 4 en 5 mei tot de conclusie gekomen dat de titel Ambassadeur van de Vrijheid nu niet passend is en wil voorkomen dat deze discussie op 4 en 5 mei het herdenken en vieren in de weg staat. Het Comité hield aanvankelijk gewoon vast aan de keuze voor de rapper van het omstreden TopNotchlabel, maar is na ontstane ophef kennelijk toch tot inkeer gekomen.

Het Nationaal Comité is in gesprek met de Bevrijdingsfestivals over de gevolgen hiervan voor de programmering van de betrokken festivals.

(ANP/TPO)

LEES OOK: Video – Rapper Emms is 5 mei ‘Ambassadeur van Vrijheid’, deed mee aan antisemitisch spreekkoor

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.