TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bijeenkomst Thierry Baudet (FvD) afgelast vanwege dreiging linkse activisten

Update - Partij vindt nieuwe locatie

Een bijeenkomst van het Forum voor Democratie (FVD) in het Event Center in Dordrecht gaat maandag niet door. Eigenaar van het congrescentrum Jafar Razaq heeft afgezegd vanwege ‘bepaalde veiligheidsrisico’s’. “Ik heb zondagochtend overleg gehad met de politie hierover. Het besluit heeft niets te maken met standpunten van de politieke partij”, zei Razaq zondag.

Update 19.25 -FvD vindt nieuwe zaal Dordrecht

Forum voor Democratie (FVD) kan maandag toch een bijeenkomst houden in Dordrecht. De partij wist zondag een andere zaal te vinden, bij het Van der Valk Hotel in dezelfde stad.

Volgens de politie is het een besluit van de eigenaar zelf. “Hij heeft contact opgenomen nadat hij had gelezen dat linkse activisten van plan waren om ook te komen”, vertelde een woordvoerster. De lokale actiegroep Dordt Discriminatievrij had inwoners van Dordrecht opgeroepen het zalencentrum te bellen om duidelijk te maken dat ‘fascisten en misogynisten niet welkom zijn in Dordt’.

De politie heeft de eigenaar niets afgeraden, maar wel uitgelegd dat hij verantwoordelijk is voor de veiligheid binnen. Op zijn vraag over mogelijke verstoringen heeft de politie geantwoord dat het bij een open toegankelijke bijeenkomst zonder controle aan de deur niet valt uit te sluiten dat activisten binnen komen. De actiegroep had overigens niet opgeroepen tot protest bij het congrescentrum zelf.

Theo Hiddema had het bericht dat de bijeenkomst was afgelast nog niet gekregen. “Ik kan daar wel een korte reactie op geven: He, getverderrie”, zei hij. Baudet was zondag in de namiddag niet bereikbaar.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.