ThePostOnline

Video – De confrontatie met links-ideologische bezetenheid

04-05-2017 11:48

De Canadese psycholoog en professor Jordan Peterson is een van de weinigen die intellectueel tot de kern van de ‘social justice’ beweging weet door te dringen en waarschuwt voor de mogelijke gevolgen: uitsluiting van allen en uiteindelijk de vernietiging van ideeën, vrijheid en mensen zelf. Hij heeft – om die reden  – voortdurend te maken de gevolgen van zijn kritiek: agressie, druk van werkgevers, uitsluiting en letterlijk herrie en kabaal in zijn collegezalen. In deze video zegt hij:

 

“Ik wil je laten zien hoe het eruit ziet als iemand ideologisch bezeten is, je kunt het herkennen. Dit is iets wat ik geleerd heb door het lezen van Aleksandr Solzjenitsyn. Je kunt precies voorspellen wat ze gaan zeggen. De algoritmische substructuur van hun politieke ideologie is gebaseerd op zo’n vijf of zes axioma’s. Zodra je die kent kunt je eigenlijk hun spraak voorspellen. Je hoeft ze niet eens meer te horen. Hun spraak ontslaat ze van enige verantwoordelijkheid om na te denken. Zo kunnen ze geloven dat ze controle en kennis hebben over de hele wereld en de capaciteit om te bepalen wie goed en slecht zijn. Zonder er een moment over na te denken.”

 

Geen genezing mogelijk

De linkse ‘social justice‘ beweging is niet meer over het hoofd te zien. Ook in Nederland bestaat er uit naam van ‘anti-racisme’, ‘anti-seksisme’, ‘anti-partriachaat’ een enorme bezetenheid om de gelijkheidsoorlog op grond van institutioneel slachtofferschap en zogenaamde ‘misstanden’ tot in onze hoogste instellingen uit te vechten. Niet met dialoog, niet met argumenten maar met agressie en onverdraagzaamheid tegen andersdenkenden. Die andersdenkenden zijn dan overigens in 99 procent van de gevallen geen mensen die vóór racisme of seksisme zijn – maar de kans om dat uit te leggen krijgen ze niet, want de aanval van ‘bezeten links’ is uitsluitend gericht op mensen die niet bezeten zijn. Er bestaat geen genezing voor deze allesverslindende, meningsvrijheid vernietigende, nihilistische beweging, die nog liever zichzelf opeet als het maar iedereen met zich mee kan sleuren. Overdreven?

Applaus uitsluiting van doven

‘Bezetenheid’ past inmiddels als beschrijving, deze video legt uit waarom. Het fenomeen afdoen als ‘zomaar een politieke richting’ is onverantwoord. In 2015 schreef ik over de verdachte ‘rape-culture’ aan Harvard University die jonge mannen zonder bewijs (via buitenrechtelijke veroordelingen) voor het leven tekent, al dan niet bang maakt en geestelijk isoleert van de andere sekse. Maar inmiddels worden alle witte mannen verdacht gemaakt op grond van hun ‘privilege’, is applaudisseren en lachen ‘uitsluiting van doven en slechthorenden’, iemand niet aankijken in een gesprek: ‘racisme’. De dagelijkse stortvloed van dit soort berichten is reden tot zorg. Kijk maar.