TPOok!

 
Video

Jordan Peterson’s moeizame gevecht tegen het postmodernisme

Probeert met 'respect eisende' transgenders te praten, maar blijkt zinloos

De ‘Joe Rogan podcast’ met Canadese professor en klinisch psycholoog Jordan Peterson is wereldwijd inmiddels al miljoenen keren beluisterd en bekeken, het is in zijn geheel de moeite waard, maar in dit fragment gaat het over de bron van postmodernisme, het raamwerk, de constructie – en hoe het zich nu als een autoritaire beweging een weg vol destructie baant door universiteiten en de maatschappij als geheel.

Mensen spelen alleen maar machtspelletjes, zeggen de postmodernisten. Ze zijn daarom niet geïnteresseerd in dialoog of logica. Het hele idee om dialoog te vernietigen is zelfs onderdeel van hun spel. Een ander het woord niet geven (schreeuwen, huilen of toeteren) of doen alsof ze luisteren is voor postmodernisten winst in dat spel. ‘Het is een aanval op de metafysische wereld en de Verlichting’, zegt Peterson. Zelfs het hele idee van het individu, moet van postmodernisten weg. ‘Het is haat tegen competentie, tegen helder intellect’.

Ter illustratie, Peterson gaat in het filmpje daaronder in gesprek met transgender-SJW’ers die hem vragen “wat de nazi’s kwamen doen” bij een spontane bijeenkomst die dag, en “of hij een nazi is”. Daarna ontvouwt zich een moeizaam gesprek dat hij uiteindelijk moet beëindigen, wegens te vermoeiend.

“You are so full of retoric, it’s almost impossible to listen to you.”

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.