‘De islam fungeert als een soort Bol.com voor haatbaarden’

24-05-2017 18:31

Het was zo, het is zo, en zal altijd zo zijn: hele mensenstammen leuken hun twitter- danwel facebookprofieltjes op met gezellige, al dan niet met keurig rouwzwart of anderszins empathische deugtint verfraaide deugava’s. Men wordt en masse “stil” van de terreur, men is “diep geraakt”, men spreekt “afschuw” uit over alweer een lafhartige aanslag op onschuldige mensen, afijn: de blijken van begrip kunnen niet worden áángesleept teneinde de mensen- volstrekt ongevraagd overigens- ervan te doordringen het hart op de juiste plaats te hebben.

Niet alleen hebben wij te stellen met een veelheid van mooie maar loze gebaren, moet je eens opletten hoe tegelijk de grootste zorg wordt gedragen om niemand al te zeer voor het hoofd te stoten. Met de benadrukking dat de islam op geen enkele wijze verband houdt met de aangerichte bloedbaden. Natuurlijk mag het non-argument der non-argumenten hierbij niet ontbreken: de volstrekt niet terzake doende kanttekening dat je groter gevaar loopt van je keukentrapje te sodemieteren dan betrokken te raken bij een islamitisch geïnspireerde aanslag. Om zwakzinnig van te worden.

Een open deur

Natuurlijk hoef je geen kentheoretische exegese los te laten op die kansenparelbarende vredesleer om te weten dat de islam fungeert als een soort Bol.com voor haatbaarden waar de toekomstige legpuzzels van het kalifaat hun toegangsbewijzen voor het paradijs bestellen. Derhalve is een direct verband tussen de moordpartijen en de religie uit wier naam ze plaatshebben niet alleen aannemelijk, maar een open deur.

Wat óók voor de hand ligt is het feit dat men iets kóópt voor het geëtaleerde deugen, want laten het nou precies dezelfde zijn- de deugenden, de fatsoenlijken- die zich plegen te onthouden van elke islamkritiek in het licht van recente gebeurtenissen, niet alleen uit angst om zich het verwijt van islamofobie op de hals te halen, maar ook en vooral om tot elke prijs excommunicatie uit de behaaglijke deug-cocon te voorkomen, zoals het geval bij het in empathische t-shirts gehulde BN’ erdom.

Nou, gefeliciteerd hoor, mensen. Emotiediploma behaald. En nu? Laat ik de gelegenheid te baat nemen om te pleiten voor een tijdelijk slot op het betuigen van ledig medeleven, een verbod zo u wilt, van kracht zolang concrete maatregelen uitblijven om de woestijn te weren uit het Westen.