TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Schokkend & ontluisterend: 60 procent NRC-lezers wil geen nieuws meer lezen in courant

Vooral geen nieuws over terreuraanslagen, want dat is véél te realistisch

Tags:

Uit een opinieonderzoek dat werd gehouden onder lezers van NRC Handelsblad blijkt dat 60 procent van de NRC-lezers vindt dat de avondcourant zich teveel bezig houdt met feiten en teveel realisme publiceert. Vooral over terroristische aanslagen zou de voormalige liberale kwaliteitscourant ‘te veel’ berichten. Dit meldt NRC, die niet meer op Blendle staat dus online door helemaal niemand nog wordt gelezen, maar gelukkig wel door NU.nl.

Een gedeelte van de realismehatende NRC-courantenlezers vindt zelfs dat ‘dergelijke berichten zorgen voor angst en het idee vergroten dat de westerse wereld onveilig is’. Waarom NRC-lezers denken dat een onveilige westerse wereld slechts ‘een idee’ is in plaats van een onvoldongen feit, is onduidelijk, maar mogelijk heeft hun leesgedrag (NRC Handelsblad) daar alles mee te maken.

In hetzelfde NRC komen ook de hoofdredacteuren van NU.nl, De Volkskrant en NOS aan het woord. Zij vinden allen dat zelfcensuur om minder nieuws te brengen uit den boze is. Wel zeggen ze nu minder snel NSFW-filmjes van ISIS te plaatsen of langer over een kop boven terreurnieuws na te denken.

Het is onbekend of NRC de waarheid nu nóg verder zal censureren om aan de NRC-lezers tegemoet te komen. Ook is onbekend of daarvoor in de plaats wellicht nóg meer positieve propaganda zal worden geplaatst.

Youp van ’t Hek heeft nog niet gereageerd.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.