ThePostOnline

‘Liefdesbrieven aan evolutiebioloog Richard Dawkins’

15-06-2017 17:12

Uit de oude doos (2014), maar weer helemaal leuk want actueel. Evolutionair bioloog en professor Richard Dawkins, of: ‘gaytheïst Richard Dick-kins‘ zoals hij ook wel wordt genoemd in deze video, leest hier voor uit zijn fanmail. Geschreven door religieuze fundamentalisten die hem toewensen dat hij weer op het rechte pad komt, en hem ‘marteling door Satan’ toewensen ‘na een langzame en pijnlijke dood’ als hij besluit dat niet te doen.

De religieuze fanaten die evolutietheorie doodeng vinden vertonen hier schrikbarend veel overeenkomsten met die andere gelovigen die – wellicht vroeger Christen of anderszins –  zich vastklampen aan ideologische dogma’s die via de tv, overheid en mond-tot-mond zijn verspreid. Aannames die nota bene nog ongeloofwaardiger zijn dan het idee dat de mens uit het niets door een god geschapen werd en dat wij niet van de apen afstammen. Bijvoorbeeld dat je goed bent als je alle vluchtelingen van de hele wereld uitnodigt, dat de mens de thermostaat op aarde kan reguleren, of dat islam een religie van vrede is, en dat mensen die dat niet geloven slechte mensen zijn die, nou ja, moeten branden in de hel … maar dan op de aarde.

Toestemming om te haten

Niet een straffende god is de vrees van de huidige systeemgelovigen, maar een straf van zijn medemens of overheid, wat het nog eens dubbel zo sneu maakt. De ‘ik weet je te vinden’ retoriek, het ‘je zult hier spijt van krijgen’ gelispel en het onheil dat je toegewenst wordt als je ‘geen verantwoordelijkheid neemt’ zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Ze geven de gelovigen de toestemming om te haten wat een ander misschien wel heeft: vrijheid van geest.

Niet te serieus nu, het fleurt vooral je dag op om Dawkins ‘Dear fagot, have you ever tried to make love to a monkey? Fuckyoufuckerdefucker‘ te horen zeggen.